Rood-voor-rood-regeling: ontdek uw kansen voor oude gebouwen

 
Rood-voor-rood-regeling: ontdek uw kansen voor oude gebouwen
Gepubliceerd: 20-03-2024, laatst gewijzigd: 29-03-2024

Wat te doen met oude gebouwen? Met deze vraag zitten veel ondernemers bij bedrijfsbeëindiging of het afbouwen van het bedrijf. Niet elk gebouw is geschikt voor een andere functie en gebouwen met asbest kunnen op termijn een blok aan het been worden. Wij vertellen u waar u rekening mee kunt houden. 

Woningbouw na sloop

Veel provincies en gemeentes kennen regelingen waarbij u woningen mag realiseren in ruil voor de sloop van bedrijfsbebouwing. Dit geldt overigens niet alleen voor agrarische gebouwen.  

Ook zijn er nieuwe werkfuncties mogelijk, zoals opslag of een hoveniersbedrijf. Per provincie - en soms per gemeente - geldt een andere regeling. Ook gelden er andere voorwaarden. Deze regelingen worden ook wel Rood-voor-Rood-regeling, Ruimte voor Ruimte-regeling of Vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) genoemd. 

Uw wensen zijn leidend

Wat zijn úw wensen voor uw locatie? Aan de hand daarvan bepalen we het stappenplan en de juiste strategie. Wilt u op de locatie blijven wonen? Wat willen uw kinderen? Is een nieuwe werkfunctie gewenst of bent u van plan uw locatie te verkopen? Veel zaken spelen een rol. Bespreek daarom de consequenties van de verschillende opties en de planning met uw financieel en fiscaal adviseur. Uw adviseur beantwoordt graag uw vragen en denkt met u mee over de verschillende scenario's. 

Lbv- of Lbv-plusregeling

Hebt u zich aangemeld voor de Lbv- of Lbv-plusregeling (Landelijke Beëindigingsregelingen Veehouderij) of overweegt u om nog een aanvraag in te dienen voor de Lbv-plusregeling? Er zijn mogelijkheden om de Rood-voor-Rood-regeling hiermee te combineren.  

Lees meer over de Lbv-plusregeling, waarvoor u zich nog kunt aanmelden, en ontdek welke voorwaarden er zijn. 

Passende strategie bepalen

Er komt een hoop kijken bij de ontwikkeling van uw bedrijfslocatie. Daarom staan de specialisten van Flynth en Rombou u bij. Samen zoeken we naar een goede, passende strategie voor uw locatie. Dankzij onze specialistische kennis kennen we de specifieke aandachtspunten bij ieder traject. Zodat u op ons rekent als gedegen gespreks- en sparringpartner. Altijd met uw visie als agrarisch ondernemer en de mogelijkheden van uw bedrijf en uw locatie voorop. Met als doel: duurzaam rendement realiseren voor uw onderneming.  

Wij staan u bij

Wilt u meer weten over de Rood-voor-Rood-regeling? Of wilt u sparren over wat het beste is voor uw situatie? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Onze specialisten ondersteunen u bij de aanvraag, toetsing, het opstellen van onderbouwingen, het ontwerp, tekeningen en de procedure. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: