Subsidieadvies

Haal meer uit uw duurzame en innovatieve aanpak

Subsidieadvies

Bent u agrarisch ondernemer of heeft u een bedrijf in de maakindustrie? Dan bent u ongetwijfeld met de vraag bezig hoe u uw onderneming duurzaam en toekomstbestendig maken. Hoe gaat u om met de energietransitie? Hoe kunt u de uitstoot van uw bedrijf verminderen? Zijn er mogelijkheden voor circulair ondernemen? Op welke manieren kunt u uw bedrijf innovatiever maken? Allemaal vragen waarbij een deskundig subsidieadvies van buitenaf welkom is.

Haal meer uit uw duurzame en innovatieve aanpak

Met onze brede kennis van de agrarische sector en de maakindustrie zijn wij als subsidieadviseurs een sparring partner voor u. Uiteraard helpen wij ook bij het verzilveren van subsidiekansen. 

Met een strategisch bedrijfsplan – waarin u aan de slag gaat met vragen als: wat zijn de sterke kanten van mijn bedrijf, waar liggen de bedreigingen en ook de kansen, wat is mijn financieringsbehoefte, welke subsidiekansen kan ik benutten en welke vergunningen heb ik nodig – kunnen wij u bijvoorbeeld helpen bij het maken van de juiste keuzes op korte en middellange termijn. Door op tijd te beginnen en de juiste mensen om u heen te verzamelen kunt optimaal de subsidies benutten. Daarmee stelt u de liquiditeit veilig en kunt u werken aan een toekomstbestendige onderneming.  

Oriënteer u eens op de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Dit is het belangrijkste instrument van de overheid om innovatie in Nederland te stimuleren. Werkt u met uw bedrijf aan de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur? Dan kunt u subsidie aanvragen om uw kosten op het gebied van research & development laag te houden.

Uw bedrijf verduurzamen door zelf duurzame energie op te wekken? Met de Stimulering Duurzame Energieproductie krijgt u een flinke steun in de rug, bijvoorbeeld als u investeert in zonnepanelen op uw dak.  

Heeft u plannen om te investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van uw personeel? Maak dan gebruik van de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling). Met de SLIM-regeling krijgt u voor diverse scholings- en ontwikkelingsprojecten een groot gedeelte gesubsidieerd in de vorm van een financiële impuls.  

Wilt u meer weten over subsidieadvies?

Wilt u meer weten over subsidieadvies? Stel uw vraag via het formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.