Belastingadvies

De juiste fiscale koers

Belastingadvies

Uw fiscale koers heeft direct impact op uw bedrijfsresultaten. Onze belastingadviseurs denken met u mee. Met concreet belastingadvies zorgen wij ervoor dat u aan alle regels voldoet en optimaal gebruikmaakt van fiscale mogelijkheden die in uw voordeel werken. 

Fiscale verplichtingen en kansen

Belastingen vormen een fors deel van uw uitgaven. Daar wilt u als ondernemer nauwkeurig en slim mee omgaan. Maar het belastingstelsel is complex en wet- en regelgeving verandert continu. Onze ervaren belastingadviseurs overzien het totale fiscale landschap. Van een passende bedrijfsstructuur tot belastingaangifte, btw-advies en vermogensoverdracht; wij weten aan welke verplichtingen u moet voldoen en welke kansen er liggen.  

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Verschillende bedrijfssituaties vragen om hun eigen fiscale keuzes. Flynth geeft u graag advies als het gaat over:

Een succesvolle bedrijfsvoering heeft de juiste structuur als basis. Passend bij de onderneming, de ondernemer en de levensfase van uw bedrijf. Onze fiscalisten zorgen samen met u voor de optimale bedrijfsstructuur

Onze belastingadviseurs brengen uw risico’s en kansen in kaart en helpen uw btw-positie te verbeteren. Met ons btw-advies u kunt profiteren van fiscale voordelen. En kent u de Flynth btw-scan al? Daarmee ontdekt u gemakkelijk of u aan alle btw-verplichtingen voldoet. 

Heeft uw klant een factuur niet of gedeeltelijk betaald? Dan kunt u mogelijk uw betaalde btw terugvragen bij de Belastingdienst.  

Uw financiële situatie en keuzes zijn bepalend voor de toekomst van u en uw dierbaren. Hoe ziet uw oudedagsvoorziening eruit? Overweegt u te stoppen met werken of wilt u uw kinderen op weg helpen met hun eerste huis? Een goede financiële planning is dan essentieel. Wij helpen u inzicht te geven en keuzes te maken die passen bij uw toekomstbeeld.

Wat gebeurt er met uw vermogen na uw overlijden? Misschien denkt u daar liever niet over na. Toch is het belangrijk. Regel de verdeling van uw vermogen zoals u wenst en voorkom vervelende verrassingen voor uw nabestaanden. Onze estate planners helpen u graag. 

Bij de belastingheffing gelden rechten en plichten voor u, maar ook voor de Belastingdienst. Twijfelt u of de Belastingdienst rechtmatig handelt? Of hoever uw plichten gaan? Onze experts in belastingrecht helpen u verder.  

In de land- en tuinbouw krijgt u te maken met specifieke belastingzaken voor de agrarische sector. Onze experts hebben veel vakinhoudelijke agro-fiscale kennis en kunnen u gericht agro-fiscaal advies geven.

Elk land kent zijn eigen geldende belastingwetten en -regelingen. Bent u als ondernemer actief in het buitenland of van plan om over de grens te gaan ondernemen? Onze adviseurs helpen u graag (verder) op weg om aan alle regels te voldoen en de beste keuzes te maken bij internationaal ondernemen met uw bedrijf. 

Wellicht heeft u als ondernemer te maken met transfer pricing, ofwel interne verrekenprijzen. Hierbij bepaalt de ondernemer of interne transacties zakelijk, ofwel at arms length zijn.  Wanneer zij een te lage prijs rekent voor deze producten, zou zij hiermee de Nederlandse winst kunnen verlagen en dat scheelt vennootschapsbelasting. Om deze reden legt de Belastingdienst transfer pricing steeds vaker onder de loep. 

Onderneemt u in België of bent u dat van plan? Dan moet u rekening houden met de Belgische belastingwetten en -regelingen. Onze adviseurs van de Flynth België Desk ondersteunen en adviseren ondernemers aan beide kanten van de grens. 

Veel ondernemers zijn niet alleen in Nederland actief, maar ook in het buitenland. De meeste ondernemers richten zich hierbij op Duitsland. De adviseurs van de Flynth Duitsland Desk staan voor u klaar om uw grensoverschrijdende ambities waar te maken.  

Wilt u meer weten of heeft u een vraag?

Stel uw vraag over belastingadvies in onderstaand formulier dan nemen wij contact met u op.