Aan de slag met duurzaamheid

Uw onderneming toekomstbestendig maken

Aan de slag met duurzaamheid

Wilt u als ondernemer nadruk leggen op de ESG-thema’s milieu, mens en behoorlijk bestuur binnen uw bedrijfsvoering? Of krijgt u steeds meer vragen over duurzaamheid vanuit leveranciers en bent u op zoek naar de juiste antwoorden? Wat uw duurzame ambities ook zijn, Flynth staat voor u klaar met kennis en advies.

Duurzaamheid loont

Verduurzamen biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor u als ondernemer. Het zorgt voor (nieuwe) strategische inzichten en concurrentievoordeel. Wij noemen dat toekomstbestendig ondernemen. Door duurzaamheid inzichtelijk te maken en te delen, bijvoorbeeld in uw jaarverslag, laat u medewerkers, afnemers, leveranciers en investeerders zien hoe u omgaat met kansen en risico’s op het gebied van duurzaamheid. Zo kunt u het vertrouwen van uw stakeholders verhogen en de binding met medewerkers versterken.

Duurzaamheid in de keten

Grote bedrijven die aan de CSRD-regelgeving moeten voldoen, zijn nu of op termijn verplicht om de hele keten in kaart te brengen. Mkb’ers die leveren aan grote ondernemingen zullen daarom vragen krijgen over duurzaamheid. Bijvoorbeeld over de inkoop van materialen, mensenrechten en CO2-uitstoot. Zorg dat u bent voorbereid op vragen vanuit de keten.

Duurzame financiering

Informatie over duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker bij de financiering van investeringen. Zo financieren banken steeds vaker alleen plannen als deze milieuvriendelijk zijn.

Aan de slag met duurzaamheid?

Flynth staat voor u klaar met kennis en advies over verduurzaming van uw onderneming en duurzaamheidsverslaggeving. Wij helpen u graag met de volgende vragen:

  • Hoe bepaal ik speerpunten voor de ESG-thema’s milieu, sociaal en bestuur voor mijn onderneming?
  • Wat levert een investering in duurzaamheid op voor mijn onderneming?
  • Wat is de impact van mijn onderneming op mens en milieu en hoe maak ik dit inzichtelijk?
  • Waar liggen risico’s en kansen op het gebied van duurzaamheid voor mijn onderneming?
  • Hoe bepaal ik duurzame doelstellingen?
  • Ik wil aan de slag met duurzaamheid: waar moet ik beginnen?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Wilt u meer weten over duurzaamheidsverslaggeving en integrated reporting? Stel uw vraag in onderstaand formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.