Bloembollen

Een bloeiende toekomst voor uw bedrijf

Bloembollen

U staat voor de uitdaging om uw bloembollenbedrijf gezond naar de toekomst te leiden. Flynth ondersteunt u daar graag bij. Natuurlijk helpen we met de cijfers: kostprijs optimaliseren, investeringsplannen opstellen, financiering aanvragen. Maar ook verder denken we met u mee. Bijvoorbeeld over een bedrijfsstrategie die bij u past, het beheersbaar houden van processen als uw bedrijf groeit, of de overdracht naar een volgende generatie.

Meerwaarde voor uw bloembollenbedrijf

De bloembollensector is al jaren sterk in beweging. Om uw bedrijf gezond te houden, is groei nodig. Daardoor krijgt u te maken met meer en complexere processen. Tegelijk liggen de kwaliteitseisen steeds hoger, zeker bij de export. Financiële wet- en regelgeving maakt het moeilijker om voldoende rendement te halen. Daarnaast moet u ook nog mee in een verduurzamingsslag. Dan is het fijn als er iemand met u meedenkt die de sector goed kent en begrijpt. Bij onze ervaren Flynth-adviseurs bent u daarvoor aan het juiste adres. Zij gaan graag met u in gesprek over gezonde toekomstscenario’s voor uw bedrijf en helpen u om die concreet te realiseren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe zorgt u dat uw bedrijf gezond de toekomst tegemoet gaat? Een extra belangrijke vraag in de bloembollensector, waar het aantal bedrijven blijft afnemen. Uw bedrijf groeit, maar dat vraagt ook steeds meer van u als ondernemer. Meer personeel, meer administratie, complexere processen. Welke stappen moet u zetten om te zorgen dat uw bedrijf blijft groeien en bloeien? Ga erover in gesprek met onze adviseurs en maak samen bewuste keuzes. U staat aan het roer.

Als ondernemer bent u voor veel zaken de steunpilaar van uw bedrijf. Voor de toekomst van uw bedrijf is het daarom belangrijk om tijd vrij te maken voor zelfreflectie en goed over uw eigen rol na te denken. Waar komt uw passie voor de onderneming vandaan? Waar krijgt u energie van? Wat is uw toekomstdroom? Zoek samen met een Flynth-adviseur naar antwoorden op deze vragen en ontdek hoe u nog meer kunt betekenen voor uw bedrijf. 

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, ook in de bloembollensector. Het is belangrijk om hier op tijd stappen in te zetten. Gewasbeschermingsmiddelen krijgen de meeste aandacht. Het is zaak om de beschikbare middelen optimaal in te zetten en de impact op milieu en gezondheid te beperken. Wij denken graag met u mee hoe u kunt verduurzamen zonder de efficiëntie van uw processen en het rendement van uw onderneming in gevaar te brengen.

Ondernemen in bloembollen doet u uit passie; geld verdienen is bijzaak. Maar ondernemen moet wel rendabel blijven. En financiële wet- en regelgeving maken dat steeds lastiger. Onze adviseurs staan voor u klaar om uw rendement inzichtelijk te maken en op basis daarvan besluiten te nemen. Welke investeringen zijn de moeite waard? Hoe kunt u voldoende financiering aanvragen voor uw plannen? Hoe haalt u voldoende rendement om rente en aflossing te blijven betalen?

Veel bloembollenbedrijven groeien. Daardoor krijgt u te maken met steeds meer processen: HR, verkoop, inkoop, export, teelt, verwerking, veredeling, management, financiën en techniek. Deze processen worden steeds complexer en keuzes hebben steeds grotere financiële consequenties. In plaats van bloembollenteler wordt u steeds meer procesmanager. Flynth helpt u met kennis en vaardigheden om processen beheersbaar te houden.

Overweegt u om uw bloembollenbedrijf op afzienbare termijn over te dragen? Hou er bij bedrijfsoverdracht rekening mee dat daarin veel factoren meespelen. ‘Harde’ factoren, zoals financiering en fiscale en juridische gevolgen. Maar ook zachtere factoren, zoals de relatie in de familie, samenwerking binnen en buiten het bedrijf en de emotionele impact. Wij begeleiden u graag bij de overdracht. Zo weet u zeker dat alle aspecten tijdig aan bod komen.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de bloembollensector?

Stel uw vraag in onderstaand formulier dan nemen wij contact met u op.