Implementatie van IFRS ondersteuning nodig?

 Implementatie van IFRS ondersteuning nodig?

IFRS op de juiste wijze invoeren loont

Gaat u uw jaarrekening opstellen volgens International Financial Reporting Standards (IFRS), of stelt u uw jaarrekening al op conform IFRS? Flynth heeft geen OOB-vergunning, maar biedt IFRS ondersteuning voor een vlekkeloze toepassing:

  • Second opinions en advieswerk
  • Experts analyses
  • Mediation in conflict met auditor
  • En pragmatische en concrete oplossingen

Heeft u een Europese beursgenoteerde onderneming, dan bent u verplicht om uw jaarrekening op te stellen volgens IFRS. U kunt hier ook vrijwillig voor kiezen. Bijvoorbeeld als deze standaarden beter aansluiten bij de wensen van uw aandeelhouders, private equity-partijen of andere belanghebbenden. Maar IFRS is complex en leidt soms bij nieuwe standaarden tot grote problemen omtrent financiering. “Regeren is vooruit zien” is daarbij volgens Flynth heel belangrijk. 

Voorbeeld:

Met ingang van 1 januari 2019, wordt IFRS 16 doorgevoerd ter vervanging van de oude IAS17 standaard. IAS 17 Leases, IFRIC 4, SIC 15 en SIC 27 zijn dan niet langer van kracht. De grootste verandering is dat operational leasecontracten niet langer off balance mogen worden gepresenteerd, maar dat alle leasecontracten feitelijk moeten worden geactiveerd. Dit is handig voor de vergelijkbaarheid van organisaties, maar kan tegelijkertijd tot enorme problemen leiden door hogere schuldposities. Het is daarom van belang om, nu het nog kan, het IFRS 16 proces structureel serieus aan te pakken en gebruik te maken van Flynth om uw organisatie future proof te maken. Kunnen contracten nog worden aangepast? Kunnen operaties worden veranderd? Moeten we met de kredietverlener in gesprek? 

Second opinion

U kunt ook bij ons terecht voor een second opinion over een bepaalde verslaggevingskwestie. We analyseren uw verslaggeving met een frisse blik en geven gedegen advies. 

Laat u adviseren

Wilt u meer informatie over IFRS? Of bent u benieuwd wat Flynth hierin voor u kan betekenen? Onze experts staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 236 7261.

Waar kunt u op rekenen?

Flynth kan uw onderneming helpen bij volledige of gedeeltelijke implementatie van IFRS alsmede met veranderingen in IFRS (Denk aan IFRS 17). Wij hebben specialisten met gedegen en bewezen kennis met IFRS en IFRS-implementaties. IFRS vraagt veel uw organisatie. Wij hebben niet alleen oog voor financiële verslaglegging, maar ook voor de andere aspecten waarop IFRS invloed heeft: veranderingen in processen en (IT-)systemen en kennisoverdracht aan uw medewerkers door het geven van IFRS-trainingen, maar ook effecten op financieringen. Zo verkleinen we de kans op onaangename verrassingen tijdens de overgang naar IFRS. 

Wilt u meer weten of heeft u vragen over IFRS ondersteuning?

Stel uw vraag over IFRS ondersteuning in onderstaand formulier dan nemen wij contact met u op.

Nieuws en feiten