Franchise advies

De beste koers voor franchisegevers én franchisenemers

Franchise advies

Bij Flynth bieden we alle mogelijke ondersteuning voor franchisegevers, franchisenemers en franchiseverenigingen. We ontzorgen u niet alleen in administratie, aangiftes en jaarrekeningen. Ons uitgebreide team met ervaren specialisten staat ook klaar voor franchise advies op het gebied van de Wet franchise, bedrijfsvoering, belastingzaken en HR. Zo helpen we u om continu in te spelen op veranderingen en om uw franchise-organisatie steeds een stap verder te brengen.

Optimaal presteren met uw onderneming

Franchise is een mooie vorm van samenwerking tussen franchisegever en franchisenemers. Het combineert de beste eigenschappen van een filiaalbedrijf met die van zelfstandig ondernemerschap. Wij helpen u graag om nog meer uit die franchise samenwerking te halen. Overweegt u om zelf een franchiseformule of -vestiging te starten? Of wilt u juist aan de slag met verbetering of uitbreiding van een bestaande organisatie? Wij brengen uw specifieke situatie goed in kaart en zetten onze ervaring in om de juiste keuzes te maken voor een optimaal presterende onderneming.

Hoe kunnen wij u helpen met franchise advies?

Wij ondersteunen franchisegevers, franchisenemers en franchiseverenigingen van begin tot eind. Flynth staat pal naast u als het gaat over:

U wilt uw bedrijf verkopen en u wilt zeker weten dat u hiervoor de juiste prijs ontvangt. Anderzijds bent u als kopende ondernemer niet van plan om een prijs te betalen die geen eerlijke afspiegeling geeft van de waarde van de onderneming. De waarde van een onderneming hangt af van interne en externe factoren, maar is in de basis gebaseerd op de toekomstige kasstromen van de onderneming. Door deze kasstromen te voorspellen en onderbouwen, rekening houdend met het risicoprofiel van de onderneming kan de waarde bepaald worden. Het voorspellen van de toekomstige kasstromen vereist diepgaande kennis van de branche en de markt.

Klik hier voor meer informatie

U wilt zeker zijn van u zaak en de onderliggende risico’s die samenhangen met de aankoop van een bedrijf boven tafel krijgen. De ervaring leert dat uit een boekenonderzoek vaak onverwachte risico’s aan het licht komen, en geeft vaak aanleiding tot heronderhandeling tussen koper en verkoper op de overeengekomen overnamesom.

Het boekenonderzoek kan gericht zijn op verschillende terreinen: financieel, juridisch, fiscaal, commercieel, operationeel, milieu, human resources of andere relevante terreinen, afhankelijk van de orde van grootte en branche. Flynth Deal Advies is met name sterk gespecialiseerd in het financieel onderzoek.

Klik hier voor meer informatie

Voor het realiseren van uw plannen is kapitaal nodig: of het nu gaat om een investering in activa, werkkapitaal of een overname. Hier ligt een financieringsplan aan ten grondslag, bestaande uit een business case met daarin uw financiele postitie en potentie nauwkeurig uitgewerkt, waarbij wij garanderen dat het zogenoemde kredietmemorandum voldoet aan de huidige eisen van vermogensverschaffers. Samen gaan wij op zoek naar de juiste kredietbehoefte en hoe we daar op een passende manier invulling aan kunnen geven. Daarbij gebruiken wij ons netwerk van investeerders, private equity fondsen, banken of andere geldverstrekkers. 

Klik hier voor meer informatie

 

Bedrijfsopvolging is voor zowel u als ondernemer, als voor uw opvolger een ingrijpend en emotioneel proces. Het is van belang om voldoende tijd te nemen voor het opzetten en uitwerken van de bedrijfsopvolging. Flynth Deal Advies helpt u met een goede overdracht aan de volgende generatie, zodat u uw bedrijf met een goed gevoel kunt overdragen.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?
Download onze gratis whitepaper

Nieuws