Formeel belastingrecht

Bij de belastingheffing gelden rechten en plichten voor u, maar ook voor de Belastingdienst

 

Formeel belastingrecht

Bij belastingzaken moet u zich aan regels houden, maar dat geldt ook voor de Belastingdienst. Zo zijn er beperkingen aan de informatie die de Belastingdienst van u mag vragen. Zeker in tijden van big data en privacyvraagstukken is het belangrijk om u daar bewust van te zijn. Twijfelt u of de Belastingdienst rechtmatig handelt? Of hoever uw plichten gaan? Wij weten alles van belastingrecht en adviseren u graag.

Experts in belastingrecht

Alle rechten en plichten van de Belastingdienst en belastingplichtigen zijn geregeld in het formele belastingrecht en het fiscale procesrecht. Welke gegevens mag de Belastingdienst bijvoorbeeld inzien bij een boekenonderzoek? En welke rechten en plichten heeft een FIOD-ambtenaar?  U heeft informatieplicht, maar hoe zit het met uw zwijgrecht? Onze adviseurs weten precies hoever de bevoegdheden van de Belastingdienst reiken en wat uw rechten en plichten zijn als ondernemer.

Wij helpen u graag met de volgende vragen:

  • Welke gegevens mag de Belastingdienst inzien?
  • Wat zijn mijn rechten en plichten als belastingplichtige?
  • Ik heb een informatieplicht, maar hoe zit het met mijn zwijgrecht?
  • Welke rechten en plichten heeft een FIOD-ambtenaar?
  • Welke vragen moet ik wel of niet beantwoorden als ik vergrijpboetes krijg opgelegd?
  • Hoe kan ik controleren of de belasting rechtmatig handelt?
Wilt u meer weten over belastingrecht?

Wilt u meer weten over belastingrecht?

Wilt u meer weten over uw rechten en plichten bij belastingheffing? Stel uw vraag in het formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.