Akkerbouw

Bij veel akkerbouwbedrijven stijgen de kosten, terwijl u voor inkomsten afhankelijk bent van de markt. 

Akkerbouw

Efficiënte bedrijfsvoering leidt tot meer rendement

In de akkerbouw is het van het grootste belang om te sturen op de opbrengsten. Echter terwijl de kosten meestal ‘vanzelf’ stijgen, bent u voor uw inkomsten (grotendeels) afhankelijk van de markt. De bedrijfsscans en adviezen van Flynth kunnen u helpen om uw bedrijfsresultaten te verbeteren. Zodat u onder de streep meer overhoudt, en u zichzelf volledig kunt richten op de zaken waar u goed in bent.

Met slim management ondervangt u de gevolgen van inflatie en stijgende kosten. Uw adviseur helpt u met advies en ondersteuning. Gericht op kostenbeheersing en op de verkoopstrategie en verbetering van uw opbrengst. Stel uw vraag aan Flynth over uw akkerbouwbedrijf, bijvoorbeeld rondom:

  • Subsidies, zoals de MIA/VAMIL, SDE, Asbest eraf en regelingen vanuit het Economisch Herstelfonds.
  • Bedrijfstoeslag, van de overdracht betalingsrechten en controle uitbetaling tot de actuele vergroeningsregels.
  • Financiering, denk aan uitbreidingsinvesteringen, aflossingstermijnen, financieringsstructuur en renterisicobeheersing.
  • Subsidies, zoals de MIA/VAMIL, SDE, Asbest eraf en regelingen vanuit het Economisch Herstelfonds. Bedrijfstoeslag, van de overdracht betalingsrechten en controle uitbetaling tot de actuele vergroeningsregels. Financiering, denk aan uitbreidingsinvesteringen, aflossingstermijnen, financieringsstructuur en renterisicobeheersing. Belastingdruk optimaliseren en beheersen, bijvoorbeeld met de VAMIL en eindejaarsprognose of via af- en herwaarderen en afschrijvingsregels.">Belastingdruk optimaliseren en beheersen, bijvoorbeeld met de VAMIL en eindejaarsprognose of via af- en herwaarderen en afschrijvingsregels.

De aanpak van Flynth

  • Uw adviseur behandelt uw vraag en schakelt indien nodig in overleg met u een gespecialiseerde collega in.
  • Kleinere adviesaanvragen worden snel, eenvoudig en zoveel mogelijk digitaal afgehandeld. Echter altijd in overleg en gericht op uw wensen.
  • Vóór we met grotere projecten aan de slag gaan, geven we u een heldere inschatting van de kansen, aanpak, kosten en planning.

Veel van onze adviseurs zijn gecertificeerd bij de VAB (zie: vabnet.nl) en zijn ook beschikbaar om een inleiding te verzorgen.

Blijf op de hoogte

Flynth webinar: Financiering, neem het heft in eigen hand

 

Energieboer, interessant voor mij?

Flynth webinar: Liquiditeit 2.0: Grip op uw geldstromen

De 'Analyse akkerbouw'

Hoe staat uw bedrijf ervoor? Hoe presteert u ten opzichte van vergelijkbare bedrijven in uw regio? Dit onderzoekt Flynth met de ‘Analyse Akkerbouw’. De analyse geeft aan wáár en hóe verbetering mogelijk is. Zo krijgt u gericht advies op maat. Om die vergelijking met anderen te maken, hebben we enkel uw jaarrekening nodig.

Ieder jaar stellen we praktijknormen vast per gewas en gebied. De gegevens van uw bedrijf vergelijken we met bedrijven met hetzelfde bouwplan in hetzelfde gebied. Zo ontdekt u waar verbeteringen mogelijk zijn en wat deze u kunnen opleveren. De analyse is snel beschikbaar en wij voeren deze graag jaarlijks voor u uit. Meer weten? Neem dan contact met ons op. 


Meer informatie

Onze experts staan voor u klaar

Onze experts staan voor u klaar

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat Flynth voor u kan betekenen? Neem contact op met Flynth via telefoonnummer 088 236 74 00 of vul het contactformulier in. Wij brengen u snel - vaak al dezelfde dag- in contact met de adviseur die u het beste kan helpen.