WBSO: financiële ondersteuning voor uw innovatieve product of machine

 
WBSO: financiële ondersteuning voor uw innovatieve product of machine
Gepubliceerd: 19-04-2024, laatst gewijzigd: 22-04-2024

Heeft uw mkb-onderneming een innovatief product of machine die u graag op de markt wilt brengen? Maar hebt u vragen over de financiering hiervan? De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) ondersteunt u als ondernemer in dergelijke ontwikkelingstrajecten. Door gebruik te maken van de WBSO-subsidie kunt u de kosten voor Research & Development (R&D) verminderen. In dit artikel leest u meer.  

Innovatiekansen voor het mkb

Het mkb biedt volop mogelijkheden voor innovatie, vooral als het gaat om product- en machineontwikkeling. Wilt u ook investeren? De WBSO-subsidie is onder andere inzetbaar voor de: 

  • ontwikkeling van innovatieve producten met vernieuwende functionaliteiten of eigenschappen 
  • verbetering van bestaande producten door middel van R&D 
  • ontwikkeling van geavanceerde machines met verbeterde prestaties, efficiëntie of duurzaamheid 

Financiële steun voor ontwikkelingstraject

De WBSO-subsidie is specifiek gericht op dit soort ontwikkelingstrajecten. Hiermee kunt u een vermindering krijgen op de loonheffing die u afdraagt voor uw personeel. U kunt maandelijks een aanvraag indienen voor nieuwe projecten. 

Profiteer van de innovatiebox

Een WBSO-beschikking is essentieel om gebruik te kunnen maken van de innovatiebox. Dit fiscale instrument stelt u in staat om een deel van de belastbare winst tegen een lager tarief te belasten. Beide stimuleringsregelingen versterken elkaar. Door de WBSO-regeling op de juiste manier te benutten, profiteert u van de voordelen die de innovatiebox biedt. 

Deskundig advies van Flynth

Bij Flynth hebben we uitgebreide ervaring met subsidieregelingen. Jaarlijks dienen we zo'n 150 aanvragen in voor innovatieve projecten. Voordat u aan de ontwikkeling van uw nieuwe product of machine begint, is het belangrijk om uw aanvraag in te dienen. Na een grondige beoordeling door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontvangt u een beschikking. 

Laat u adviseren

Er zijn verschillende subsidieregelingen gericht op de ontwikkeling en toepassing van innovaties in uw bedrijf. Wilt u weten welke subsidieregelingen voor u van toepassing kunnen zijn? Neem dan contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in. 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: