Openstelling subsidie Behoud grasland verplaatst

 
Openstelling subsidie Behoud grasland verplaatst
Gepubliceerd: 04-06-2024, laatst gewijzigd: 04-06-2024

Belangrijk nieuws over de subsidie Behoud grasland. Deze subsidieregeling zou opengesteld worden op 1 juni 2024, maar deze termijn wordt verplaatst naar 15 juli tot en met 26 augustus 2024. Dit naar aanleiding van de onduidelijkheid die is ontstaan na de presentatie van het plan van aanpak voor de mestmarkt van demissionair minister Adema. Door dit uitstel wordt vóór de nieuwe openstelling duidelijk of een verhoging van het subsidiebedrag en -plafond geldt voor deze nieuwe periode

Reden van uitstel

In het plan van aanpak voor de mestmarkt kondigde demissionair minister Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) al een verhoging aan van het subsidiebedrag. Een verhoging naar vijftig euro per tien kilogram stikstof uit dierlijke mest per hectare terugval in de mestplaatsingsruimte. Deze nieuwe getallen waren echter verder nergens terug te vinden. Hierdoor was het onduidelijk of deze aanpassing daadwerkelijk werd doorgevoerd. Ook was er discussie over het verhogen van de maximale de-minimissteun van twintigduizend euro naar vijftigduizend euro.  

Door het uitstel hebben het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de RVO meer tijd voor de voorbereiding van deze regeling. En weet u als agro-ondernemer tijdig waar u aan toe bent.    

Weekend en vakantie

Bij de verplaatsing van de openstellingsperiode speelt ook mee dat de huidige openstelling in het weekend viel. Tot slot is de openstellingstermijn verlengd van vier naar zes weken in verband met de vakantieperiodes. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de subsidie Behoud grasland? Of wilt u ondersteuning bij uw aanvraag? Neem dan contact op met uw adviseur van Flynth of vul onderstaand formulier in.  

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: