Inschrijven Tuinbouw Ondernemersprijs

 
Inschrijven Tuinbouw Ondernemersprijs
Gepubliceerd: 20-11-2023, laatst gewijzigd: 24-11-2023

Kandidaten gezocht voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2024

Tot en met 20 december 2023 kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Flynth is partner van deze prijs. Naast de Ondernemersprijs wordt dit jaar ook een themaprijs ‘Circulair Ondernemen’ uitgereikt.  De winnaars worden op 6 maart 2024 tijdens het jaarlijkse evenement van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt op een inspirerende locatie in Greenport Aalsmeer.

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2024 reiken we de prijs voor de 37e keer uit.

Themaprijs ‘Circulair ondernemen’

Themaprijs van dit jaar: ‘Circulair ondernemen’. Circulariteit is een steeds belangrijker thema voor de ondernemer van de toekomst. Circulaire oplossingen kunnen in de hele bedrijfsvoering ingezet worden, zoals in het watergebruik, energiegebruik, warmte, maar ook in het gebruik van verpakking en andere hulpmiddelen die nodig zijn om onze mooie producten bij de klant en consument te krijgen. In de tuinbouw zijn er al vele initiatieven die gericht zijn om de duurzaamheid van onze sector te vergroten en de kringloop te sluiten. Startups, scale-ups en gevestigde ondernemers met circulaire vernieuwingen en innovaties, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de themaprijs. De themaprijs wordt georganiseerd samen met Greenport Aalsmeer, die zich inzet voor circulaire tuinbouw, en hier een eigen programma voor heeft opgezet.

Inschrijven van 8 november tot en met 20 december 2023

Voor zowel de Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt dat kandidaten uit heel Nederland zich tussen 8 november en 20 december op een eenvoudige wijze kunnen aanmelden via de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Ook kunnen bedrijven voorgedragen worden door derden. Dinsdag 16 januari 2024 wordt bekend gemaakt welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens het inspirerende evenement van de Tuinbouw Ondernemersprijs dat deze editie plaatsvindt op 6 maart 2024 worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Dragende organisaties

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. En dit jaar ook door Greenport Aalsmeer.

 

Foto: Het prijsobject dat de winnaar krijgt: het kunstwerk is 100% vervaardigd van reststromen van onder andere paprikaplanten en de ronde, oneindige vorm beeldt circulariteit uit.

 

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: