Gecombineerde opgave

Aandachtspunten voor (melk)veehouders

Aandachtspunten voor (melk)veehouders
Gepubliceerd: 23-02-2021, laatst gewijzigd: 15-05-2022

Heeft u van RVO de uitnodiging ontvangen voor de Gecombineerde opgave 2022?  Dan dient u deze tussen 1 maart en 15 mei bij RVO in. Deze opgave is dit jaar nog van belang voor bijvoorbeeld de verzilvering van uw betalingsrechten, agrarische subsidies en de oppervlakte grond in relatie tot de meststoffenwet.

Hieronder vind u de belangrijkste aandachtspunten van de Gecombineerde opgave 2022 voor (melk)veehouders.  

Aandachtspunten veehouderij

Dieren

Het aantal paarden, pony's en ezels dat u houdt, hoeft dit jaar niet meer te worden opgegeven.

Staltype

Ook voor dit jaar is de omschrijving van sommige staltypes (RAV-codes) weer veranderd. Er zijn  nieuwe staltypes toegevoegd, zoals voor rundvee het Lely Sphere-stalsysteem welke officieel is erkend.

Derogatie

Omdat “Brussel” nog geen besluit heeft genomen over de derogatie in 2022, staan er geen gegevens over derogatie in de samenvatting Mest en grond.

Melkveehouderij

Ook in 2022 worden er vragen gesteld over de totale melkproductie in 2021. Dit is inclusief de melk die u niet heeft geleverd aan de fabriek, zoals bijvoorbeeld vervoederde melk aan kalveren. Dit in verband met de wetgeving en het fosfaatrechten stelsel.

De totale hoeveelheid melk, dus ook die niet geleverd wordt aan de fabriek, is bepalend voor het melkproductieniveau per koe en de bijbehorende fosfaatproductie. Hier ligt een verband met de mestplaatsingsruimte en het benodigde aantal fosfaatrechten op uw bedrijf!

Advies

Voorkom kans op fouten

Ieder jaar weer blijkt dat een kleine fout, grote (financiële) gevolgen kan hebben. Voorkom fouten en laat uw opgave door Flynth verzorgen. Of laat ons uw zelf ingevulde opgave voor u nakijken. Zo weet u dat u niets over het hoofd heeft gezien en het maximale uit de Gecombineerde opgave 2022 haalt.

 

Wilt u advies of hulp van Flynth bij de Gecombineerde Opgave 2022?  Maak dan tijdig een afspraak met één van onze adviseurs of vraag uw relatiebeheerder naar de mogelijkheden.

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Hans Scholte Senior Bedrijfskundig Adviseur bij Flynth Hans Scholte