nieuws

Coronavirus: Liquiditeitsproblemen door Corona? Vraag om uitstel van betaling

Coronavirus: Liquiditeitsproblemen door Corona? Vraag om uitstel van betaling
Gepubliceerd: 19-03-2020, laatst gewijzigd: 09-04-2020

Ondervindt u als ondernemer door de Coronacrisis liquiditeitsproblemen, dan kunt u de Belastingdienst vragen om zogenaamd bijzonder uitstel van betaling voor een groot aantal belastingsoorten. De Belastingdienst zal uitstel van betaling verlenen als u laat weten dat u door de Coronacrisis in betalingsproblemen bent gekomen.

De Belastingdienst zet de invordering meteen stil zodra uw verzoek om uitstel bij de Belastingdienst binnen is. De beoordeling van uw verzoek vindt pas later plaats. U kunt alleen uitstel vragen voor belastingaanslagen die geformaliseerd zijn. Dat betekent dat u geen uitstel kunt vragen voor op een aangifte loonheffing of omzetbelasting te betalen bedrag. Daar zal dus eerst een naheffingsaanslag moeten worden opgelegd.  

Na ons eerdere artikel van 21 maart 2020 is de Belastingdienst met een aantal tegemoetkomingen en nadere uitleg gekomen. Het huidige artikel is geschreven op basis van de stand van zaken op 8 april 2020.

Welke belastingsoorten

Kwamen in eerste instantie ‘alleen’ nog aanslagen in de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) in aanmerking, begin april is dat rijtje al aangevuld met de volgende belastingen: kansspelbelasting, accijns, verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurdersheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland.

Lees hier hoe u een verzoek kunt doen.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Peter Furer Senior Beleidsadviseur Belastingen bij Flynth Peter Furer

peter.furer@flynth.nl