Werken bij Flynth

Studeren en tegelijk werken bij Flynth: de ideale leerschool

Studeren en tegelijk werken bij Flynth: de ideale leerschool
Gepubliceerd: 19-03-2021, laatst gewijzigd: 19-03-2021

Na een geslaagde stageperiode bij Flynth in Arnhem kreeg ik het aanbod om aan de slag te gaan als medewerker belastingadvies en financiële planning. Die kans heb ik met beide handen gegrepen en inmiddels werk ik naast mijn voltijd studie Finance, Tax & Advice, elke vrijdag bij Flynth. Een perfecte ‘bijbaan’.  

Mijn eerste kennismaking bij Flynth, ruim een jaar geleden, voelde meteen goed. Hier bij Flynth heerst een professionele maar relaxte sfeer en iedereen is vriendelijk. Hoewel er natuurlijk wel sprake is van hiërarchie, is er veel gelijkwaardigheid en wederzijds respect onder collega’s. Dat voelt prettig.  

Op mijn plek bij Flynth  

In het tweede jaar van mijn studie Fiscaal recht, werd deze samengevoegd met een andere opleiding en omgevormd tot “Finance, Tax & Advice”, waarbij je wordt opgeleid tot financieel en fiscaal adviseur. Mijn interesse ging vooral uit naar het fiscale gedeelte, maar ik wilde ook verkennen wat er op financieel gebied mogelijk was. Zo kwam ik bij Flynth terecht voor een stage en daar vielen de verschillende aspecten van mijn opleiding mooi samen. Ik maakte kennis met de wereld van accountancy, wet- en regelgevingen, belastingadvies en financiële planning. Wat begon als een verkenningstocht, bleek een gouden zet. Ik voelde me – mede dankzij mijn stagebegeleidster Karin Martens en de andere collega’s - helemaal op mijn plek bij Flynth en genoot van de diverse werkzaamheden. Karin was op haar beurt ook heel blij met mij en bood me een baan aan voor na mijn stageperiode. Daar zei ik meteen ja op en afgelopen zomer ben ik officieel gestart als medewerker. 

Ontzorgen en adviseren 

In mijn werk als medewerker belastingadvies stel ik aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting op. Nauwkeurig werk waarmee we de ondernemers ontzorgen én bijdragen aan optimaal rendement voor de ondernemer. Voor de afdeling financiële planning inventariseer ik de persoonlijke en financiële situatie van ondernemers en particulieren. Met die input geven de senior adviseurs klanten inzicht en advies over de mogelijkheden voor de toekomst. Zo geven we bijvoorbeeld antwoord op de vraag of klanten hun kind financieel op weg kunnen helpen met het kopen van een huis, of wanneer een goed moment is om te stoppen met werken. En is het voor de klant zinvoller om te sparen of kan hij beter zijn vermogen investeren? Vanuit beide expertises mag ik me bezighouden met interessante vraagstukken waar we veel kunnen betekenen voor de klant én waar ik zelf veel van opsteek. 

Voorbereiden op de toekomst 

Studeren en elke vrijdag werken in de praktijk is interessant en leerzaam. Ik kijk en werk mee met ervaren collega’s en kom uitdagende casussen tegen. Tegelijkertijd neem ik vanuit mijn studie ook actuele kennis en theorie mee naar kantoor. Leren en een verantwoordelijke baan ernaast kan soms druk zijn. Maar omdat ik doe wat ik leuk vind en mijn passie volg, werkt het heel goed voor mij. En mijn weekenden zijn lekker vrij, in tegenstelling tot veel klasgenoten die dan juist toekomen aan hun bijbaan in de horeca of in een winkel. Eerlijk gezegd kan ik mijn geen betere leerschool wensen: studeren bij de hogeschool en tegelijkertijd werken bij Flynth voelt voor mij als de ideale voorbereiding op de toekomst. 

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
Evy Schipper Medewerker Belastingadvies bij Flynth Evy Schipper

evy.schipper@flynth.nl