SBIR-oproep: blockchaintoepassingen in Groningen

Gepubliceerd: 20-06-2017, laatst gewijzigd: 11-05-2022

Binnen het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is een nieuwe oproep gepubliceerd: 'Blockchaintoepassingen met publiek belang in de praktijk gebracht in Groningen'. Wat houdt deze oproep in en hoe kunt u als ondernemer profiteren?

De oproep is bedoeld voor bedrijven die bijdragen aan of onderdeel zijn van de economische structuur van de provincie Groningen. De oproep moet de mogelijkheid bieden om innovatieve blockchaintoepassingen te ontwikkelen, die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijk relevante vraagstukken óf aan het uitvoeren van taken van publieke of semipublieke organisaties in de provincie Groningen.

Over blockchain
Blockchain is een manier om gegevens door middel van softwaretechnologie onwrikbaar vast te leggen voor het verrichten van veilige digitale transacties. Informatie kan wel worden vastgelegd en geactualiseerd, maar niet gemanipuleerd. Het bijhouden van gegevens in registers en het uitvoeren van transacties kan plaatsvinden zonder tussenkomst van een vertrouwde derde partij (met centrale registratie zoals een bank, notaris of certificaatuitgever). Deze decentrale opzet maakt blockchain robuust.

Thema’s
De provincie Groningen kent een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. De focus van deze oproep ligt op de volgende drie thema's:

  • gezondheid
  • zekere, schone en efficiënte energie
  • uitvoeren van taken van publieke of semipublieke organisaties

Innovatieve toepassingen ontwikkelen
Het ministerie van Economische Zaken en de provincie Groningen dagen ondernemers uit om innovatieve toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchaintechnologie. Partijen die al onderzoek naar blockchaintoepassingen doen (bijvoorbeeld een use case) kunnen hierop voortbouwen met een haalbaarheidsonderzoek.

Hoogte subsidie
Voor fase 1 is maximaal 250.000 euro beschikbaar. Het maximumbedrag per project is 50.000 euro (inclusief btw). Eventueel overgebleven budget van fase 1 komt ten goede aan fase 2. Voor fase 2 is ook maximaal 250.000 euro beschikbaar. Het maximumbedrag binnen deze tweede fase is 125.000 euro (inclusief btw) per project. In totaal is er voor de oproep een bedrag van 500.000 euro beschikbaar.

Offerte indienen: video-pitch
RVO voert deze SBIR-innovatiecompetitie uit namens het ministerie van Europese Zaken en de provincie Groningen. U kunt een offerte indienen tot en met 28 juni 2017, 17.00 uur via sbir@rvo.nl. Nieuw binnen deze oproep is dat een video-pitch (vlog) van maximaal drie minuten deel moet uitmaken van de offerte.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen