nieuws

Pluimveehouders: oriënteer uzelf nu op fijnstofoplossingen

Pluimveehouders: oriënteer uzelf nu op fijnstofoplossingen
Gepubliceerd: 16-06-2020, laatst gewijzigd: 23-06-2020

De discussie over volksgezondheid en fijnstof is een actueel thema voor de pluimveehouder. De veehouderij draagt op lokaal niveau bij aan een verhoogde concentratie fijnstof. Fijnstof uit de pluimveehouderij is maatschappelijk gezien een discussiepunt in relatie tot volksgezondheid en wordt gebruikt om steeds strengere milieueisen te stellen.

Als pluimveehouder is het lastig om op deze problematiek in te spelen, want zijn steeds veranderende inzichten en ook de techniek is op dit vlak nog in ontwikkeling. Economisch zijn er niet direct voordelen. Belangrijk voor de ondernemer zijn simpele praktisch werkende systemen, die niet onnodig kostprijsverhogend werken. Met de keuze voor een bepaald systeem, wilt u het voor eens en altijd voor uw bedrijf geregeld hebben.

Subsidieregeling Brongerichte Verduurzaming

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus 2020 is de investeringsmodule van de Subsidieregeling Brongerichte Verduurzaming (SBV) specifiek voor pluimveehouders geopend. Er kan subsidie worden verkregen, wanneer de fijnstofuitstoot met tenminste 45% wordt teruggebracht. U krijgt dan subsidie op de in de regeling genoemde brongerichte fijnstofoplossingen. Dit zijn er vijf. De subsidie kan variëren van 40 tot 80 %. De maximale subsidie is €35.000,- per stal,  €140.000 per locatie en €500.000 per bedrijf.

Keuzes maken, juist nu

Nu is het juiste moment om de gevolgen van de fijnstof problematiek voor uw bedrijf in kaart te brengen. Er is nu immers de mogelijkheid om de overheid te laten meebetalen aan de gekozen fijnstofoplossing. Hoe ziet u als pluimveehouder de toekomst en gaat een fijnstofoplossing belangrijk voor uw bedrijf zijn? Het uitgangspunt bij de keuze voor een systeem is dat het een praktisch stuk gereedschap moet zijn, waarmee u als ondernemer op lange termijn een goede boterham kunt verdienen en waarmee aan de maatschappelijke kaders kan worden voldaan.

Een goede en strategische keuze op het gebied van fijnstof, vereist visie en durf. Flynth accountants en adviseurs is als fullservice-organisatie uw ideale partner. Met bedrijfsadviseurs op het gebied van strategische bedrijfskeuzes, vergunning, stalbouw, subsidies en fiscaliteit kunnen zij u op ieder onderdeel van het proces optimaal begeleiden en voor u de consequenties van een vakgebied overstijgende keuze in kaart brengen.

Flynth helpt u graag verder!

Bent u pluimveehouder en wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Wij brengen samen met u de mogelijkheden van deze regeling, maar ook andere subsidie- en fiscale mogelijkheden in kaart. Doe dit tijdig, want wanneer u in een vroeg stadium contact met ons opneemt, kunnen we uw plannen beter afstemmen op toekomstige kansen. 

Flynth is bereikbaar via subsidie@flynth.nl, telefoonnummer 088 236 77 77, of neem contact met ons op via ons contactformulier. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Geert Bruns

geert.bruns@flynth.nl