Nieuws

Jonge Landbouwersregeling in december open

Gepubliceerd: 26-09-2017, laatst gewijzigd: 28-09-2017

Jonge landbouwers opgelet: in december gaan de ‘Jonge Landbouwersregeling’ weer van start. Dit jaar zijn er wel enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar. Wat is er exact veranderd en wat betekent dit? In dit artikel vertellen we er graag meer over.

De Jonge Landbouwersregeling hoort bij het POP3 en loopt via de provincies. De regeling ondersteunt jonge boeren en tuinders met investeringen om hun bedrijf ‘future proof’ te maken. Het uiteindelijke doel is dat jonge agrarisch ondernemers met een zware financieringslast door bedrijfsovername, tóch hun bedrijf kunnen laten groeien.

Kritiek op Jonge Landbouwersregeling
Op de openstellingen van maart en december 2016 was veel kritiek vanuit het Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Uit onderzoek bleek dat voor 70 procent van de jongeren geen investering beschikbaar was waar zij op dat moment behoefte aan hadden. Ook vielen sommige investeringen op de lijst af voor deelnemers, omdat deze investeringen niet aan een vastgesteld minimaal investeringsbedrag voldeden.

Voorbereiding
De voorwaarden en invulling van de regeling worden nu door een landelijke werkgroep voorbereid. Daarna bepalen de provincies individueel hoe zij de regeling openstellen. De provincies kunnen dan nog onderdelen van de investeringslijst uitsluiten. De meest duurzame technieken krijgen voorrang bij toekenning.

Van de baan: minimaal investeringsbedrag
Het minimumbedrag per investering gaat sowieso van de baan. Het minimale subsidiebedrag blijft wel gelijk. De voorgestelde investeringslijst ook voorzien van enkele wensen uit de enquêtes van het NAJK en aanbevelingen van lokale en provinciale AJK's. Lees meer op najk.nl.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker