Franchise starten

Succesvol aan de slag als franchise-ondernemer

Franchise starten

Voor de start van een nieuwe franchiseformule of -vestiging komen er heel veel verschillende vragen op u af. Hoe ziet het businessplan eruit, is het financieel haalbaar en welke zaken moet u allemaal regelen en vastleggen? Wij leiden u stap voor stap door alle vragen die u onderweg tegenkomt en helpen om antwoorden te vinden. 

Veranderende markt

De wereld van franchisegevers en franchisenemers is in beweging en biedt volop kansen, maar ook de nodige uitdagingen. Veranderingen in de markt, (online) klantgedrag en wetgevingen kunnen uw kansen, businessmodel en de financiële haalbaarheid beïnvloeden. Dan is het fijn als iemand met u meedenkt die de sector kent en begrijpt. Onze ervaren franchise specialisten helpen u stap voor stap vooruit om succesvol een franchiseformule of -vestiging te starten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Succesvol aan de slag als franchisegever of franchisenemer? Flynth staat pal naast u als het gaat over: 

Hoe stel je een businessplan op en wat is het verdienmodel? Wat komt er allemaal kijken bij een franchisevestiging en met welke juridische en fiscale zaken moet u rekening houden? Wij helpen u op weg in een online adviesgesprek. Een oriënterend gesprek is altijd kosteloos.

Wat zijn de belangrijkste formule-uitgangspunten en succesfactoren? Welke markt wilt u bereiken? Is het financieel haalbaar en met welke juridische aandachtspunten moet u rekening houden? Wij helpen in een online adviesgesprek om het bestaansrecht van de formule te onderzoeken en te ontwerpen. Een oriënterend gesprek is altijd kosteloos.  

Met een vestigingsplaatsonderzoek brengen we de omzetpotentie van de vestiging in beeld. De quickscan geeft inzicht in een voorlopige omzetindicatie.

Een succesvolle franchise-onderneming begint bij een solide businessplan. Wij ontwerpen of toetsen uw businessplan en exploitatie.

Voor iedere organisatie bieden we begeleiding op maat, in elke levensfase van uw franchise-onderneming. Van het beoordelen van een pilot-vestiging tot de inrichting van een franchiseraad. 

Hebt u recht op subsidie? Wilt u uw rendement verbeteren of aan de slag met het opstellen van arbeidscontracten? Onze experts van Subsidieadvies, Accountancy en HR advies hebben vakinhoudelijke franchise-kennis en kunnen u gericht adviseren. 

Om discussies tussen franchisegever en franchisenemer te voorkomen, is het essentieel om afspraken helder en eenduidig vast te leggen. Wat mogen partijen over en weer van elkaar verwachten?  

In het Précontractueel Informatie Document (PID) wordt (financiële) informatie over de formule, beoogde locatie en de onderzoekplicht uitgewerkt en exact vastgelegd. 

Met de Wet franchise quickscan toetsen we de huidige franchiseovereenkomst aan de Wet franchise. We bieden ook inzicht in wat er goed gaat, wat aandacht nodig heeft én waar kansen liggen. 

Wij helpen franchisegever en franchisenemer bij het opzetten, begeleiden en verbeteren van overlegstructuren. 

Nieuws