Nieuws

Zijn de nieuwe btw-regels ook voor u van belang?

Zijn de nieuwe btw-regels ook voor u van belang?
Gepubliceerd: 15-04-2021, laatst gewijzigd: 15-03-2022

Toename webshops

Webshops doen betere zaken dan ooit tevoren. Online winkelen lijkt, mede door corona, de norm geworden. Door deze toename van online en internationaal verkopen en de ingewikkelde btw-regelgeving gaan de btw-regels per 1 juli 2021 veranderen. In dit artikel gaan wij in op de vraag of deze nieuwe btw-regels ook op u van toepassing zijn.

Wat verandert er?

De btw-regels die gaan veranderen hebben te maken met de zogenoemde btw-regeling voor afstandsverkopen. De afstandsverkopenregeling is op uw onderneming van toepassing, wanneer aan de volgende drie voorwaarden wordt voldaan:

  1. U verkoopt goederen aan consumenten in andere EU-landen (waaronder ook zakelijke afnemers, bijvoorbeeld medici, worden verstaan zonder btw-nummer).
  2. U bent betrokken bij het vervoer van de goederen.
  3. U heeft een totale grensoverschrijdende omzet van minimaal € 10.000 per jaar door de levering van goederen of digitale diensten aan afnemers zonder btw-nummer in andere EU-landen. Deze drempel geldt voor alle andere EU-landen gezamenlijk.

Als u aan deze drie voorwaarden voldoet, heeft u vanaf 1 juli 2021 te maken met de nieuwe btw-regels. Wat er precies gaat veranderen leest u hier in onze leaflet.

Heeft u ons vorig artikel over dit onderwerp gemist? Lees het artikel 'Nieuwe btw-regels voor webshops'.  

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Dianne Visser Belastingadviseur bij Flynth Dianne Visser