Werken en leren bij Audit van Flynth: een schot in de roos

 
Werken en leren bij Audit van Flynth: een schot in de roos
Gepubliceerd: 11-06-2021, laatst gewijzigd: 18-03-2022

Toen ik een aantal jaar geleden mijn vwo-diploma op zak had, stond één ding voor mij vast: ik wilde mijn vervolgstudie combineren met werken. Niet veel universitaire opleidingen bieden die optie, maar binnen de accountancy komt het regelmatig voor. Op goed geluk ging ik aan de slag bij Flynth en dat bleek een schot in de roos.  

In 2013 startte ik als assistent accountant bij Flynth binnen Audit en combineerde mijn werk met de studie accountancy aan Nyenrode. Afgelopen jaren heb ik mij in een prettig, maar stevig tempo mogen ontwikkelen tot controleleider. De combinatie van werken en leren is mij goed bevallen. Het mooie is dat je alle stof uit de boeken direct in de praktijk kan toepassen. Vooral communicatiekwaliteiten verbeteren leer je het beste door het gewoon te doen. 

De mens centraal 

Het grappige is dat veel mensen bij accountancy en de controlepraktijk, denken dat het alleen maar om cijfers draait. Terwijl ik juist de omgang met mensen zo’n interessant en belangrijk onderdeel vind van mijn werk. Ik ben daar afgelopen jaren steeds verder in gegroeid. Als assistent accountant ben je vooral veel bezig in de uitvoering, zo leer je de basiswerkzaamheden van de accountant en doe je de nodige branchespecifieke kennis op. Gaandeweg verschuift die focus meer richting het sociale en communicatieve aspect. Nu stuur ik opdrachten aan, begeleid ik collega’s en ben ik een aanspreekpunt voor mijn klanten.  

Dynamiek

Wat ik ook fijn vind aan mijn werk is de dynamiek. Geen dag is hetzelfde. Als controleleider mag ik binnenkijken bij veel verschillende bedrijven. Mijn klantenportefeuille bestaat uit een mooie mix van profit en non-profit. Nu gebeurt dat tijdelijk allemaal digitaal, maar normaal gesproken zit ik de ene dag bij een bouwbedrijf en schuif ik de volgende dag bijvoorbeeld aan bij een onderwijsinstelling. Ieder bedrijf heeft zijn eigen corebusiness, maar ook een eigen cultuur. Die verschillende werelden naast elkaar maken het werk afwisselend en interessant.  

Jij bepaalt het tempo

Inmiddels heb ik mijn studie tot registeraccountant afgerond en ligt mijn focus nu op nóg meer ervaring opdoen in mijn rol als controleleider. Hoe meer ervaring, hoe beter je mensen kunt begeleiden, adviseren en vooruithelpen. Dat geldt voor klanten, maar ook voor collega’s. Want om mij heen zie ik veel medewerkers aan de start van hun carrière, die een vergelijkbaar pad afleggen als ik. Ik weet hoe het werkt en kan de startende collega’s goed begeleiden richting de toekomst. Tegelijkertijd wil ik mezelf ook verder blijven ontwikkelen en die mogelijkheden zijn er gelukkig volop. Flynth is groot en biedt mooie kansen om door te groeien. Bovendien zijn de lijntjes binnen Flynth kort en kun je wensen goed bespreekbaar maken. Flynth biedt de mogelijkheden, jij bepaalt de richting en het tempo.  

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Werken bij Flynth

Geschreven door: