Nieuws

Waarom datagedreven werken?

Waarom datagedreven werken?
Gepubliceerd: 18-03-2021, laatst gewijzigd: 22-03-2021

Een recent onderzoek toont aan dat datagedreven organisaties zo’n 70 procent meer omzet per werknemer genereren en zelfs 22 procent meer winst. Op zaken als klantbehoud, kostenbesparingen en operationele efficiëntie presteren ze 30 tot 90 procent beter dan hun concurrenten. Door data slimmer in te zetten, kunnen bedrijven dus enorme voordelen realiseren. Waarom kiezen steeds meer organisaties voor datagedreven werken?

Slimmer inzetten van data

In elke organisatie worden dagelijks besluiten genomen. Soms op basis van de beschikbare data, maar ook (te) vaak nog op basis van een onderbuikgevoel. Veel organisaties verzamelen (onbewust) al veel data. Denk bijvoorbeeld aan klantgegevens, voorraden, klanttevredenheid of interne bedrijfsinformatie. Datagedreven werken is het slimmer inzetten van deze data; resultaten worden nóg inzichtelijker en hiermee waardevoller. Beslissingen worden beter onderbouwd, worden relevanter en het niveau van de besluitvorming stijgt op alle niveaus binnen een organisatie.

Voordelen van data

Datagedreven organisaties besparen kosten, zijn efficiënter ingericht en genereren meer omzet. Maar hoe worden deze voordelen gerealiseerd? Iedere organisatie is anders, maar voor elke organisatie is er een passende data-oplossing. Data kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om toekomstige scenario’s te voorspellen. Denk hierbij aan inkoopbeleid dat wordt gebaseerd op bewezen klantbehoeftes. Ook kunnen mogelijke risico’s beter en eerder worden gesignaleerd, wat mogelijkheden biedt om hier sneller op in te spelen. Neem bijvoorbeeld het accepteren van een nieuw project: wanneer je van tevoren kan inschatten of het winstgevend gaat zijn, kan dit resulteren in enorme kostenbesparingen.

Data in mijn organisatie

De Datapropositie-adviseurs van Flynth helpen ondernemers met het toepassen van meer datagedreven werken. Zo vertalen wij de impact van data zodat iedereen binnen de organisatie er voordeel van heeft. Flynth kan helpen met de volgende vragen:

  • hoe haal ik meer uit mijn data?
  • kan ik het gedrag van mijn klanten en verkopen voorspellen?
  • hoe kan mijn organisatie datagedreven werken?
  • gaat een nieuw project verlieslatend zijn?
  • wanneer is er een verhoogd risico op fraude?
  • hoe groot is het risico op wanbetalingen?
  • kan ik producten combineren en hiermee mijn omzet verhogen?

Meer informatie?

Meer informatie rondom dit onderwerp, mogelijkheden en uitwerkingen? Neem dan contact op met Xyana Hubregtse, adviseur Dataproposities en Integrated reporting: xyana.hubregtse@flynth.nl.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
Xyana Hubregtse Adviseur Data Proposities en Integrated Reporting bij Flynth Xyana Hubregtse

xyana.hubregtse@flynth.nl