Nieuws

Vraag deze maand de in 2018 in het VK betaalde btw terug

Gepubliceerd: 01-03-2019, laatst gewijzigd: 27-05-2019

Heeft u in 2018 btw betaald in het Verenigd Koninkrijk over goederen, diensten of bij de invoer van goederen uit een niet-EU-land en doet u daar geen aangifte? Zorg dan dat u vóór Brexit uw btw terugvraagt. Dan weet u zeker dat u gebruik kunt maken van de huidige procedure bij de Nederlandse belastingdienst.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) treedt binnenkort uit de Europese Unie. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe Nederlandse ondernemers na Brexit hun in het VK betaalde btw terug kunnen vragen. Bij een ‘no-deal Brexit’ is het zeker dat u uw in het VK betaalde btw niet langer terug kunt vragen via de Nederlandse belastingdienst. U zult de btw dan terug moeten vragen bij de belastingdienst van het VK. Het is daarom aan te raden uw in 2018 in het VK betaalde btw vóór Brexit terug te vragen. De in 2018 in andere EU-lidstaten betaalde btw kunt u tot en met 30 september 2019 terugvragen.

Btw terugvragen: zo pakt u dat aan

Meer informatie

Heeft u vragen over uw teruggaafverzoek? Uw adviseur van Flynth staat voor u klaar.

Aandachtspuntje: de Belastingdienst lijkt te suggereren dat ondernemers na Brexit hun btw hoe dan ook niet meer via de Nederlandse belastingdienst kunnen terugvragen.

Geschreven door:

Theme picker

Tom Kleinpenning

Tom.Kleinpenning@flynth.nl