nieuws

Voordelig duurzaam verwarmen met ISDE-subsidie

Gepubliceerd: 17-10-2019, laatst gewijzigd: 14-11-2019

Met de ISDE-subsidie investeert u voordelig in duurzame warmtesystemen. Dankzij een recente budgetverhoging kunt u dit jaar nog profiteren.

Met een keuze voor warmte op basis van duurzame energiebronnen in plaats van gas levert u een belangrijke bijdrage aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Overweegt u om te investeren in een nieuw warmtesysteem? Dan is het de moeite waard om de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aan te vragen. Daarmee betaalt de Nederlandse overheid een deel van uw kosten voor warmtepompen, biomassaketels, pelletkachels en zonneboilers.

Budget verhoogd wegens populariteit

De ISDE-subsidie is erg populair, zowel bij ondernemers als bij particulieren. Daarom heeft de overheid onlangs het beschikbare budget voor 2019 verhoogd met maar liefst € 60 miljoen naar € 160 miljoen. Dankzij deze verhoging is de kans aanzienlijk groter dat ook u dit jaar nog kunt profiteren van de regeling.

Let op voorwaarden

Wilt u ISDE-subsidie aanvragen voor een nieuw warmtesysteem? Let er dan wel op dat u voldoet aan de voorwaarden en de juiste informatie aanlevert. Als ondernemer moet u de aanvraag bijvoorbeeld indienen voordat u opdracht geeft om het warmtesysteem te plaatsen. Wilt u de subsidie voor een warmtesysteem thuis inzetten, dan kunt u juist pas subsidie aanvragen als de installatie bedrijfsklaar is.

Pelletkachels en biomassaketels binnenkort niet subsidiabel

Naar aanleiding van de actualiteiten rond de stikstofproblematiek en de roep van longartsen om aandacht voor fijnstof heeft de overheid besloten per 1 januari 2020 niet langer subsidie te verstrekken voor pelletkachels en biomassaketels. Mocht u een pelletkachel of biomassaketel overwegen, vraag dan vóór 1 januari een subsidie aan.

Onze experts helpen u graag

De subsidieadviseurs van Flynth hebben veel ervaring met het aanvragen van ISDE-subsidie voor ondernemers. Overweegt u een installatie aan te schaffen met ISDE-subsidie, laat u dan tijdig informeren en begeleiden. Onze experts helpen u graag. Neem gerust contact met ons op via subsidie@flynth.nl of bel 088 - 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Kees Poortvliet

Kees.Poortvliet@flynth.nl