Vernieuwde bedrijfsvergelijking melkveehouderij nu beschikbaar

 
Gepubliceerd: 04-06-2018, laatst gewijzigd: 04-06-2018

Vanaf 1 juni is de bedrijfsvergelijking (BVL) voor de melkveehouderij met de cijfers van 2017 in productie genomen. De BVL heeft een vernieuwd uiterlijk, is geactualiseerd en er wordt meer gebruik gemaakt van beschikbare cijfers. De meesten van u willen graag weten hoe zijn of haar collega-ondernemer boert. Waarom? In eerste instantie misschien uit nieuwsgierigheid. Maar uiteindelijk om er van te leren en zelf beter te worden.

Vergelijking met 15 melkveehouders

Met de bedrijfsvergelijking melkveehouderij van Flynth ziet u naast uw eigen bedrijf de resultaten van 15 andere melkveehouders. Melkveehouders die ongeveer evenveel koeien melken en die een vergelijkbare melkproductie per hectare realiseren. Geen normen of gemiddelden, maar andere bedrijven waar een ondernemer aan het roer staat.

Met cijfers de diepte in

De resultaten sluiten aan bij de cijfers uit uw accountantsrapport. De getallen staan er deels in voor het gehele bedrijf, deels per koe, deels per kg melk en deels per ha grasland en voedergewassen. Maar juist door die cijfers kunt u de diepte in en zijn er goede vergelijkingen te vinden in het overzicht. Nu het melkquotumtijdperk voorbij is en de fosfaatrechten geïntroduceerd zijn, staan er ook kengetallen in gerelateerd aan fosfaat.

De belangrijkste wijzigingen in het rapport zijn:

  • De introductie is aangepast en gaat meer in op het nut van bedrijfsvergelijking;
  • Het eigen bedrijf staat opvallender weergegeven naast de andere 15 bedrijven;
  • De cijfers over de hoeveelheid arbeid op het bedrijf zijn weggelaten;
  • Cijfers met betrekking tot fosfaat zijn toegevoegd;
  • De opbouw van de kritieke melkprijs is toegevoegd aan het rapport.

Verschil in saldo

Het saldo bij een gelijke melkproductie per ha varieert tussen bedrijven met meer dan 10 euro per 100 kg melk. Dat is een enorm bedrag. Flynth staat graag pal naast u om u te ondersteunen het maximale uit uw bedrijf te halen.

Meer weten?

We zetten onze ervaring ook graag voor u in. Wilt u meer informatie over de bedrijfsvergelijking of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of 088 236 77 77.

Hebt u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: