nieuws

Uw diensten BTW Brexit-proof maken

Gepubliceerd: 23-01-2020, laatst gewijzigd: 24-01-2020

Brexit biedt mogelijk kansen voor u als u een ondernemer bent die diensten levert aan het Verenigd Koninkrijk. Benut die kansen maximaal en zorg ervoor dat uw BTW tijdig goed geregeld is bij een Brexit deal. 

Hoe zat het ook alweer - overgangsfase bij Brexit

Als het Britse parlement en het Europese Parlement instemmen met het Brexit akkoord, treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) per 31 januari 2020 uit de EU. Momenteel zijn de onderhandelingen in volle gang gedurende de maand januari. De Brexit wordt daarmee een feit. Vanaf dat moment gaat een overgangsfase in werking tot en met 31 december 2020. Bedrijven en burgers hebben dan meer tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe afspraken die de EU en het VK gaan maken over hun toekomstige relatie na 31 december 2020.

Ik verricht diensten aan afnemers in Engeland, wat verandert er voor mijn bedrijf?

Binnen de Europese Unie kennen we specifieke regelingen over de zogenaamde plaats van dienst. Als Engeland geen onderdeel meer uitmaakt van het btw-gebied van de EU, zijn de EU-regels niet langer van toepassing op Engeland en zal zorgvuldig moeten worden gekeken hoe de btw-heffing over uw diensten gaat verlopen in Nederland zowel als in Engeland. Ook uw factuur kan aan wijzigingen onderhevig zijn.

Ik neem diensten af van dienstverrichters in Engeland, wat verandert er voor mij?

Wanneer u diensten van Engelse afnemers ontvangt vult u dat momenteel doorgaans in rubriek 4b van de aangifte in. Na de uittreding zullen deze diensten niet meer afkomstig zijn van ondernemers uit een EU-land, waardoor de ingekochte diensten mogelijk in rubriek 4a ingevuld moeten worden.

Doe de Brexit-scan

Onze BTW adviseurs ondersteunen u graag met een Brexit scan. Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 236 77 77, mail ons via belastingadvies@flynth.nl. Zo bent u zeker van uw zaak en goed voorbereid op weg naar een succesvolle Brexit overgang.  

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Rob Zevenbergen

rob.zevenbergen@flynth.nl