Nieuws

Update BTW teruggave zonnepanelen

Gepubliceerd: 09-04-2018, laatst gewijzigd: 09-04-2018

Eerder plaatsten wij een bericht over de BTW teruggave voor zonnepanelen die u als particulier na 1 januari 2013 maar vóór 20 juni 2013 in gebruik hebt genomen. De Belastingdienst heeft de mogelijkheid om voor de aanschaf van zonnepanelen een BTW teruggave aan te vragen, verruimd en vereenvoudigd.

Verruiming

De verruiming betreft de aanschafdatum van de zonnepanelen. Ook als u de zonnepanelen vóór 1 januari 2013 hebt gekocht, kunt u nu nog om een BTW teruggave verzoeken. Dit kunt u doen door het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’  van de website van de Belastingdienst te downloaden, in te vullen en te verzenden.

Vereenvoudiging

Tot nu toe kreeg u voor het jaar van aanschaf en elk van de volgende kalenderjaren een aparte btw-aangifte om in te vullen en te retourneren. Een aanschaf van de zonnepanelen in 2013 betekende dus 5 btw—aangiften die allemaal door de Belastingdienst moesten worden verwerkt voordat tot de BTW teruggave werd overgegaan.
Om werk te besparen stuurt de Belastingdienst alleen nog maar een btw-aangifte over het jaar waarin u de zonnepanelen hebt aangeschaft.

Afhandeling oude aanmeldingen

Verder bevestigt de Belastingdienst dat door de nieuwe werkwijze het meer tijd kost om eerder ingediende aanmeldingen te verwerken. Voor die gevallen staat op de website: ‘U krijgt in ieder geval een reactie van ons vóór 1 mei 2018’.

Voor vragen over uw zonnepanelen en de teruggaaf van BTW kunt u contact opnemen met uw relatiemanager, of met Berry Roelofs, Manon van Dorp of Tom Kleinpenning

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel:

Theme picker

Tom Kleinpenning

Tom.Kleinpenning@flynth.nl