Nieuws

ThuisHulp Breda heeft RI&E op orde met hulp van Flynth

ThuisHulp Breda heeft RI&E op orde met hulp van Flynth
Gepubliceerd: 17-06-2021, laatst gewijzigd: 24-03-2022

De week van de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) vindt dit jaar van 21 tot en met 25 juni plaats. De week is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners. Het doel van deze week is om RI&E een week lang onder de aandacht te brengen bij werkgevers. Flynth ondersteunt bedrijven met het maken van een RI&E. Een van deze bedrijven is ThuisHulp Breda.

Lisanne de Laat is Zorg- en kwaliteitscoördinator bij ThuisHulp Breda. Deze organisatie verzorgt met 120 medewerkers hulp bij cliënten thuis. Er werken zeven mensen op kantoor. Lisanne zorgt ervoor dat alle processen in het bedrijf soepel verlopen. Ook de RI&E hoort bij haar takenpakket.

Wat is een RI&E?

Een RI&E is een praktisch hulpmiddel om mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkvloer te inventariseren. De overheid heeft de RI&E via de Arbowet sinds 1 januari 1994 verplicht gesteld voor elke ondernemer met personeel. De inspectie van SZW controleert hierop.

De RI&E vormt een overzicht van alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een onderneming, inclusief een plan om deze risico’s op te lossen. Een RI&E geeft de ondernemer inzicht in welke risico’s er zijn en wat beter kan. Ook laat een RI&E zien hoe dingen precies verbeterd kunnen worden.

Personeelshandboek en arbobeleidsplan

Lisanne schakelde voor ThuisHulp Breda de hulp van Flynth in voor een risico-inventarisatie en het maken van een personeelshandboek en een arbobeleidsplan. Die laatste zijn met name belangrijk voor een organisatie, in het geval van ThuisHulp Breda omdat de zorg voor en het welzijn van medewerkers met fysiek belastende banen voorop moet staan.

 “Wij zijn in 2018 gestart met ThuisHulp Breda, maar mijn achtergrond ligt niet in arbozaken”, vertelt Lisanne. “Het was helemaal nieuw voor me, dus ik kon de hulp van Flynth goed gebruiken. Adviseur HR Services Chantal Jansen heeft mij stap voor stap begeleid bij het proces van risico-inventarisatie. Ook heeft ze ondersteuning geboden bij het maken van een arbobeleidsplan en een personeelshandboek. Zij weet vanuit de wetgeving precies wat verplicht is en over welke zaken je na zou moeten denken. Ik heb haar bestookt met vragen en zij heeft mij in duidelijke, informele taal alles uitgelegd wat ik wilde weten. Die ondersteuning was niet alleen heel prettig, maar ik kwam erachter dat ik het ook erg interessant vind om met de materie bezig te zijn. Chantals hulp maakte alles voor mij veel meer behapbaar.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Hank Adriaans Directeur HR Services bij Flynth Hank Adriaans