TVL 2.0

Steunmaatregelen TVL 2.0 ook voor varkens-, pluimvee en vleeskalverenhouderij

Steunmaatregelen TVL 2.0 ook voor varkens-, pluimvee en vleeskalverenhouderij
Gepubliceerd: 05-11-2020, laatst gewijzigd: 26-11-2020

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) helpt bedrijven die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. De aanvraagronde van de eerste periode TVL 1.0 is gesloten. Inmiddels heeft het kabinet aanvullingen aangekondigd op het steunpakket. Deze aanvullingen gelden voor het vierde kwartaal van 2020.   

Voor wie? 

Bedrijven die in aanmerking komen zijn ondernemers in alle sectoren, dus ook de varkens-, pluimvee en vleeskalverenhouders.   

Voorwaarden

De definitieve voorwaarden zijn nog niet gepubliceerd. Maar zoals het er nu naar uitziet, moet er een omzetverlies van meer dan 30% zijn door de coronacrisis. De omzet in de betreffende periode, wordt vergeleken met de omzet in dezelfde periode in 2019. Het gaat dus over de maanden oktober tot en met december 2020. In kwartaal 1 en 2 van 2021 geldt een beperking van de SBI-code.   

Een andere voorwaarde is dat er minimaal € 3.000,- aan vaste lasten zijn geweest in de betreffende periode. Loonkosten kosten horen daar niet bij, want die vallen namelijk onder de NOW-regeling.   

Tegemoetkoming

De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 90.000,-. De hoogte van de tegemoetkoming wordt bepaald aan de hand van het totale omzetverlies en een vastgesteld percentage voor vaste lasten per sector. De subsidie wordt berekend door de omzet van 2019 te vermenigvuldigen met het omzetverlies in Q4-2020. De uitkomst hiervan vermenigvuldigt u met het percentage vaste lasten. Dit percentage is gekoppeld aan de SBI-code. De uitkomst hiervan moet minimaal € 3.000,- zijn om voor subsidie in aanmerking te komen. De subsidie is 50% van de uitkomst.   

Samengevat

Normale omzet x percentage omzetverlies x 50% = de subsidie. Dit bedrag moet minimaal € 750,-voor 3 maanden bedragen, om tot uitkering te komen.   

Aanvragen

Aanvragen van de tegemoetkoming kan op via de website van RVO. U heeft hiervoor eHerkenning niveau 1 of DigiD nodig. Vanaf medio november kunt u een aanvraag TVL 2.0 indienen.  

Vragen

Heeft u vragen over de aanvraagmodule van RVO, dan kan Flynth u helpen en deze vragen voor u  beantwoorden. Beschikt u niet over eHerkenning, dan kan Flynth u alleen helpen als er een ketenmachtiging is afgegeven. Het regelen van een ketenmachtiging neemt minimaal 10 werkdagen in beslag. Houd hiermee dus rekening. Verder kan Flynth u helpen bij het bepalen of de aanvraag zinvol is. 

Meer informatie over TVL 2.0. 

Wilt u meer weten over de TVL 2.0? Onze adviseurs helpen u graag. Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Joan Jansen

Joan.Jansen@flynth.nl