Coronamaatregelen

Steunmaatregelen: de laatste stand van zaken

Steunmaatregelen: de laatste stand van zaken
Gepubliceerd: 24-06-2020, laatst gewijzigd: 24-06-2020

Op 20 mei kondigde het kabinet een verlenging aan van de steunmaatregelen naar aanleiding van corona. Ook lopen er nog regelingen uit het eerste steunpakket door. Nog niet alle maatregelen zijn volledig uitgewerkt. In dit bericht vindt u de laatste stand van zaken rondom de regelingen. 

NOW aanvraag

Het noodpakket 2.0 dat op 20 is aangekondigd moet nog vastgelegd worden in een definitieve regeling. Deze wordt op 25 juni a.s. verwacht. Pas dan zijn de exacte voorwaarden duidelijk.  Het aanvraagloket voor het verlengde steunpakket NOW 2.0 zal naar verwachting geopend worden vanaf 6 juli 2020. 

De steunmaatregelen uit het eerste noodpakket NOW kunnen nog lopen tot eind juli. Dit is afhankelijk van de maand waarin de tegemoetkoming is gestart (maart, april of mei). 

Eindafrekeningen NOW 1.0 en 2.0 na 7 oktober 

De eindafrekeningen voor zowel het 1e als het 2e noodpakket kunnen ingediend worden na 
7 oktober 2020. Beide regelingen moeten namelijk afgelopen zijn. Bij een deel van deze eindafrekeningen is een accountantsverklaring nodig. Flynth kan dit voor u verzorgen.  

Uitstel van betaling belastingen

Voor ondernemers die in maart uitstel hebben aangevraagd voor de betaling van belastingen, eindigt binnenkort de driemaandstermijn. Dat betekent dat bedrijven hun belastingschuld in één keer terug moeten betalen. Als dit nog niet haalbaar is, bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Naar verwachting kan verlenging worden aangevraagd vanaf 29 juni via een online formulier. Wanneer nog geen verlenging voor bijzonder uitstel is ingediend, ontvangen ondernemers tijdig een brief van de Belastingdienst met de aankondiging dat dit uitstel vervalt. 

Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb 

Het loket voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) gaat vanaf eind juni open. Voor deze steunmaatregel is nog geen definitieve regeling beschikbaar. 

Tegemoetkoming Sierteelt en voedingstuinbouw en Tegemoetkoming fritesaardappelen

De aanvraagtermijn voor de Tegemoetkoming sierteelt en voedingsbouw en voor de Tegemoetkoming fritesaardappelen zijn inmiddels gesloten. Als wijzigingen nodig zijn in de aanvraag, kan een wijzigingsverzoek worden ingediend. Dit moet u doen voordat u de eindafrekening opstelt.  Deze volgorde is belangrijk, want de definitieve vaststelling kan nooit hoger worden dan eerder is aangevraagd. 

Voor beide subsidieregelingen moet een eindafrekening opgesteld worden. Voor de sierteelt en voedingstuinbouw moet deze gereed zijn voor 31 augustus 2020. De eindafrekening van de Tegemoetkoming fritesaardappelen moet uiterlijk 15 september 2020 gereed zijn. De voorwaarden voor de eindafrekeningen zijn nog niet vastgesteld. Zodra deze duidelijk zijn, informeren wij u. 

Informatie of advies?

Zodra meer bekend is over de definitieve regelingen en voorwaarden van de verlengde steunmaatregelen, brengen we u op de hoogte. Heeft u tussentijds vragen? Neem contact op met uw Flynth adviseur of bel ons contactcentrum.
 

Coronamaatregelen op flynth.nl

Onze pagina over de coronamaatregelen wordt regelmatig voorzien van een update. 
Meer informatie over coronamaatregelen ontvangen in uw mailbox? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Anja Bast - den Hollander

anja.bast@flynth.nl