nieuws

Rendementsmetingen bij luchtwassers

Rendementsmetingen bij luchtwassers
Gepubliceerd: 05-03-2021, laatst gewijzigd: 24-03-2021

De luchtwassers worden al jaren gebruikt om de emissie van ammoniak, geur en stof te verminderen. Vanuit het onderzoek naar luchtwassers zijn de uitgangspunten beschreven in een zogenaamde  ‘technische beschrijving’. Daarin staat aangegeven waar een luchtwasser aan dient te voldoen. 

Onder andere wordt er beschreven binnen welke range de pH van het spoelwater dient te zijn. Als de luchtwasser op deze wijze wordt uitgevoerd en functioneert, is dat voldoende om aan de benodigde vergunningen te voldoen. De controle erop gaat via de verplichte datalogging. Hierbij worden vijf parameters per uur geregistreerd die door de controlerende instantie opvraagbaar zijn. Voordat de datalogging in werking was, werden luchtwassers gecontroleerd op basis van rendementsmetingen.

Toch zien wij regelmatig nog een reactie van de controlerende instanties dat er een rendementsmeting uitgevoerd dient te worden bij de luchtwasser, zoals een geurrendementsmeting. Dit is overbodig en onnodig.

Vragen?
Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies met betrekking tot de rendementsmeting of andere zaken? Flynth staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een afspraak in met één van onze Flynth agro experts. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Henk Altena Adviseur Bouw bij Flynth Henk Altena

Henk.Altena@flynth.nl