Coronamaatregelen

Pleidooi voor langere indientermijn aanvraag noodfonds sierteelt en consumptieaardappelen

Pleidooi voor langere indientermijn aanvraag noodfonds sierteelt en consumptieaardappelen
Gepubliceerd: 14-08-2020, laatst gewijzigd: 31-08-2020

De overheid moet de termijn voor het indienen van vaststellingsaanvragen voor subsidie uit het noodfonds sierteelt en consumptieaardappelen verlengen. Dit zeggen de beroepsorganisaties voor accountancy en financiële administratie. De deadlines voor indiening naderen snel, maar de precieze eisen aan verklaringen bij de aanvragen zijn nog onbekend.

De termijn voor het indienen van vaststellingsaanvragen voor de consumptieaardappelenregeling loopt af op 15 september 2020. Voor de sierteeltregeling gebeurt dit zelfs al op 31 augustus 2020. Toch is het op dit moment alleen mogelijk om vaststellingsaanvragen voor subsidies tot € 25.000 in te dienen. Bij vaststellingsaanvragen boven dit bedrag moet u een verklaring meesturen. Het RvO en het ministerie hebben echter nog geen duidelijkheid gegeven over de werkzaamheden die voor deze verklaringen moeten worden verricht. Zij zijn hierover nog in overleg met de beroepsorganisaties.

Zonder duidelijkheid kunnen we niets

De verwachting is dat voor vaststellingsaanvragen tot € 125.000 een verklaring van een derde-deskundige nodig is. Bij vaststellingsaanvragen boven dit bedrag gaat het waarschijnlijk om een verklaring van een accountant. Flynth kan beide verklaringen voor u verzorgen. Maar om u daadwerkelijk te kunnen helpen, moet we eerst weten wat de precieze eisen zijn. Met het oog op de snel naderende deadlines hebben onze beroepsorganisaties aangedrongen op verlenging van de indientermijn. Hierbij hebben zij het ministerie ook gewezen op de samenhang van deze subsidie met een mogelijk eveneens aangevraagde NOW-subsidie

 

 Op de hoogte blijven?

 Op flynth.nl/coronamaatregelenvolgen we de ontwikkelingen op de voet. U kunt nadere berichtgeving   verwachten zodra wij meer informatie hebben.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Anja Bast - den Hollander

anja.bast@flynth.nl