Nieuws

Orderportefeuilles bouw in april gestegen

Gepubliceerd: 22-06-2017, laatst gewijzigd: 16-03-2022

Na de teleurstellende maand maart, laat april een positieve stijging zien in nagenoeg alle sectoren van de bouw.  De orderportefeuille voor de woningbouw is zelfs gestegen tot 10 maanden. Volgens het Economisch instituut voor de Bouw (EIB) is dit de hoogst gemeten werkvoorraad voor deze sector. Het EIB publiceert maandelijks de werkvoorraden van de verschillende onderdelen in de bouwsector.

De totale werkvoorraad in bouw laat een stijging van drie tiende maand zien, vorige maand was de werkvoorraad nog met dezelfde cijfers gedaald. Ook de werkvoorraden van burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U) is aangetrokken met drie tiende maand tot een totaal van 9,4 maanden. De orderportefeuille in de utiliteitsbouw is in april gestabiliseerd, nadat deze in maart flink was gekelderd.

De orderportefeuille in de grond-, water- en wegenbouw (GWW) is in april licht gestegen tot 6 maanden. De wegenbouw laat voor het eerst sinds december weer een stijging zien van de werkvoorraden en komt uit op 5,1 maanden. Voor de tweede maand achter elkaar laat de grond- en waterbouw een stijging van de werkvoorraden zien een plus van twee tiende maand.

Orderportefeuilles

Bron: www.eib.nl

 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

 

Gerelateerde artikelen

Berno Sauer Senior Belastingadviseur bij Flynth Berno Sauer