Nieuws

Nieuwe ronde POP3-subsidie Jonge Landbouwers opent op 2 december

Gepubliceerd: 26-09-2019, laatst gewijzigd: 21-11-2019

Jonge boeren en tuinders die willen investeren in hun onderneming kunnen vanaf december 2019 weer een aanvraag indienen voor de POP3-subsidie Jonge Landbouwers (JOLA). Ben je een jonge boer of tuinder met investeringsplannen voor 2020 en ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden? Flynth helpt je graag verder.

Met de POP3-subsidie JOLA ondersteunt en stimuleert de overheid jonge landbouwers. Met de subsidie kunnen jonge boeren en tuinders beter inspelen op marktontwikkelingen en op wensen van de samenleving, zo is de gedachte. Van 2 december 2019 tot en met 7 februari 2020 is er weer een nieuwe openstellingsperiode van deze subsidieregeling.

Hulp bij indienen subsidieaanvraag

Flynth helpt jonge boeren en tuinders graag met hun aanvraag voor de POP3-subsidie JOLA. Zo hebben we bij de vorige openstellingsronde in 2018 namens 73 jonge landbouwers een subsidie aangevraagd. Waarin werd toen zoal geïnvesteerd? Een groot deel van de aanvragen richtte zich op alternatieve energievoorziening, zoals zonnepanelen, kleine windmolens en warmtewisselaars. Ook investeringen in de stal, al dan niet gericht op het welzijn van de dieren, kwamen veel voor. Te denken valt aan emissiearme vloeren, diervriendelijke vloeren en koematrassen. Uiteraard waren er ook aanvragen voor elektrische voertuigen en systemen voor precisielandbouw.

Resultaat van onze inspanningen

Onze inspanningen hebben zich uitbetaald. Van de door ons ingediende subsidieaanvragen zijn er 60 toegekend. Helaas hebben we 13 jonge boeren en tuinders moeten teleurstellen. Zij kregen geen subsidie, omdat het subsidieplafond was bereikt of omdat toch niet aan de eisen van de regeling werd voldaan.

Flynth helpt je graag verder!

Ook bij de nieuwe openstellingronde van de subsidieregeling staat Flynth graag weer klaar voor jonge boeren en tuinders. Ben je jonger dan 41 jaar, heb je investeringsplannen voor 2020 en wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Gerjan Slotboom.
Of bekijk meer informatie over de JOLA-subsidieregeling.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Ingrid Tijs

ingrid.tijs@flynth.nl