Nieuwbouw zeugenstal

 
Nieuwbouw zeugenstal
Gepubliceerd: 12-01-2022, laatst gewijzigd: 31-01-2022

Ondanks de minder goede marktsituatie gaat de bouw van varkensstallen door. Het weerhoudt ondernemers niet om stappen te blijven zetten. Lange termijn visie speelt hierin een grote rol. 

Een klant van Rombou heeft weer een vervolgstap gezet door een zeugenstal te laten bouwen. Nadruk werd gelegd op korte looplijnen, overzicht, ruimte voor de zeugen en aandacht voor het zogenaamde aangezicht.  

Overzicht

De ruimtes zijn zodanig ingericht dat er veel bewegingsvrijheid voor de zeugen is en dat vanuit de controlegang er een goed overzicht mogelijk is. 

Luchtwasser 

De plaats van de biologische luchtwasser is in het midden van de stal geplaatst, waardoor de stallucht vrij naar beide inlaatzijdes van de luchtwasser kan stromen. De stal is als één open ruimte ingericht. Klik op onderstaande foto voor de vergroting. 

Aandacht voor het aangezicht

Niet alleen het inhoudelijke van de stal is voor de klant van belang. In het landschap dient de stal ook een waarde te hebben; het oog wil ook wat. Daar is bij het ontwerp van de stal ook aandacht aan besteed, net als bij de andere stallen op deze locatie. 

Mocht u naar aanleiding dit artikel vragen of opmerkingen hebben? Onze adviseurs helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.  

Heeft u een vraag over dit artikel?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier en dan nemen wij contact met u op.
 

Nieuws

Geschreven door: