Werken bij Flynth

Mijn allereerste baan: een hele goede start bij Flynth

Mijn allereerste baan: een hele goede start bij Flynth
Gepubliceerd: 13-06-2020, laatst gewijzigd: 08-07-2020

Mimi Louissaint, Campus Recruiter bij Flynth
Ik ben op het servicekantoor in Arnhem gestart als Campus Recruiter. In mijn functie ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het werven en selecteren van toekomstige collega’s die op zoek zijn naar een stage, afstudeerplek of eerste baan. En ook het in stand houden en uitbreiden van de samenwerking tussen Flynth en scholen.

Hoe heb je jouw sollicitatieprocedure via Skype ervaren?
Het eerste sollicitatiegesprek vond plaats op het kantoor in Arnhem, op de laatste dag dat er bezoekers mochten komen. Het tweede sollicitatiegesprek verliep virtueel, vanuit mijn eigen woonkamer. Omdat ik mijn eerste gesprek op kantoor al achter de rug had, had ik een goede indruk van de organisatie en de vestiging. En omdat de sollicitatieprocedure niet geheel digitaal was verlopen, had ik omgekeerd ook het gevoel dat de recruiters een volledige indruk van mij als persoon hadden gekregen. Wat ik merkte, is dat de spanning die soms aanwezig is tijdens zo’n dergelijk gesprek, er nu daarom helemaal niet was.

Real life én virtuele kennismaking met nieuwe collega’s
Ik werd op mijn eerste werkdag door mijn collega en vak-mentor hartelijk ontvangen met bloemen. Samen liepen we een rondje. Onze vestiging was vanwege corona compleet anders ingericht: we moesten op speurtocht-wijze pijlen volgen in de richtingen waar je mocht lopen. We werkten die dag met 3 collega’s op de Recruitment afdeling, de andere collega's werkten vanuit huis. Door middel van een video-groepsgesprek kon ik iedereen wel even ontmoeten. Dat was fijn, nu kon ik een gezicht plaatsen bij alle nieuwe namen.   

Als onderdeel van de corona-maatregelen mag de afdeling nu slechts voor 40% bezet zijn. Dat betekent dat de meeste collega’s momenteel vanuit huis werken. Ik was wat zenuwachtig over hoe het zou zijn om iedereen virtueel te leren kennen, maar mijn nieuwe collega’s bij Flynth hebben dit creatief aangepakt. Ik mocht de eerste twee weken naar kantoor komen. En mijn collega’s hadden een schema gemaakt wie op welke dag samen met mij op kantoor aanwezig zou zijn. Collega’s die niet naar Arnhem konden komen, maar vanuit een vestiging dichter bij huis werken, hebben mij digitaal begeleid. Door deze aanpak heb ik op een hele leuke manier kennis kunnen maken met al mijn nieuwe collega’s bij Flynth.

Een volledig nieuw, digitaal onboarding programma
Normaal gesproken maakt een tweedaags programma op een externe locatie - met hotelovernachting - deel uit van de onboarding bij Flynth. Door de corona-maatregelen werd dit een digitale onboarding, waarin alle in’s en out’s over Flynth werden uitgelegd. Ik was verrast dat er ondanks deze crisisperiode veel nieuwe medewerkers waren die ook aan het programma deelnamen. Hoewel alles goed virtueel georganiseerd was (heel indrukwekkend dat er in korte tijd zo’n volledig nieuw programma is bedacht en uitgevoerd), merkte je toch wel dat er iets mistte. De energie, het enthousiasme en de nieuwsgierigheid die je normaal in real life zou voelen als groep nieuwe medewerkers, ontbrak doordat we allen achter een computerscherm zaten.

Een goede start bij Flynth 
Deze baan is mijn allereerste baan, dus alles is nieuw voor me. Het geeft me veel energie en houdt me nieuwsgierig en ik word goed begeleid door mijn vakmentor en mijn nieuwe collega’s. Thuiswerken gaat prima doordat ik regelmatig telefonisch en via Teams contact heb met collega’s, zo ontvang ik op afstand alle ondersteuning en begeleiding die ik nodig heb. Het heeft me echt verrast hoe goed alles momenteel geregeld is door Flynth als organisatie, maar ook door mijn collega’s van de Recruitment afdeling. Er is alles aan gedaan om mij een zo goed mogelijke start te laten ervaren.

Thuiswerken en naar kantoor: een mooie mix 
De afwisseling op dit moment, tussen het thuiswerken en weer op kantoor mogen werken, vind ik ontzettend prettig. Het thuiswerken gaat me heel goed af. Het lijkt me niet prettig om alleen maar thuis te mogen werken. Gelukkig hoeft dat dus ook niet meer! Heel fijn, dat ik nu – tijdens mijn inwerkperiode - af en toe op kantoor mag werken en daardoor mijn nieuwe collega’s “in het echt” kan zien.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Mimi Louissaint

mimi.louissaint@flynth.nl