Nieuws

Mei stabiele maand voor werkvoorraden bouw

Gepubliceerd: 14-07-2017, laatst gewijzigd: 28-03-2022

Mei stabiele maand voor werkvoorraden bouw

De orderportefeuille in de hele bouw blijft in mei stabiel op 8,5 maanden. Mei laat in de meeste sectoren een groei zien, maar niet meer zo uitbundig als een maand eerder. Het Economisch instituut voor de Bouw (EIB) publiceert maandelijks de werkvoorraden van de verschillende onderdelen in de bouwsector.

De werkvoorraden van de burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U) is in mei stabiel, 9,4 maanden. De orderportefeuille in de utiliteitsbouw is iets aangetrokken met twee tiende maand tot een totaal van 8,7 maanden. De werkvoorraad in de woningbouw is in mei wel gedaald met een tiende maand naar 9,9 maanden.

De sectoren in de grond-, water- en wegenbouw (GWW) laten in mei alleen maar positieve cijfers zien. De totale sector plust drie tiende maand en komt uit op 6,3 maanden. Sinds de eerste meting in januari 2015 waren de werkvoorraden in de GWW-branche niet zo hoog. De orderportefeuille in de  wegenbouw stijgt flink naar 5,5 maanden. Een soortgelijke stijging (0,4 maanden) voor de wegenbouw werd voor het laatst genoteerd in oktober 2016. Ook de grond- en waterbouw deed goede zaken met een stijging van drie tiende maand komen ze uit op 7,2 maanden. In de afgelopen 3 maanden is de orderportefeuille voor de grond- en waterbouw bijna een hele maand gestegen.

Bron: www.eib.nl

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Berno Sauer Senior Belastingadviseur bij Flynth Berno Sauer