Nieuws

Lagere transitievergoeding door verrekenen scholing

Lagere transitievergoeding door verrekenen scholing
Gepubliceerd: 22-09-2020, laatst gewijzigd: 23-09-2020

Sinds 1 juli van dit jaar zijn er meer mogelijkheden gekomen om opleidingskosten te verrekenen met de uit te keren transitievergoeding bij het einde van het dienstverband. Dit heeft te maken met het, vanwege de coronacrisis, toenemend risico op werkloosheid en de aangescherpte inspanningsverplichting van ondernemers om werknemers te stimuleren aan bij- en omscholing te doen. De HR-adviseurs van Flynth kunnen ondernemers helpen bij het opstellen van een concreet opleidingsplan om hieraan te voldoen.  

Door de coronacrisis is een nieuwe economische situatie ontstaan, waar ondernemers en werknemers zich aan moeten aanpassen. Zo heeft elke ondernemer die de NOW 2.0 heeft aangevraagd, een inspanningsverplichting op zich genomen om werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Daarnaast zorgt de coronacrisis voor een toenemend risico op werkloosheid. Voor werknemers is het dan ook van het grootste belang om, in geval van ontslag,  met de juiste kennis en vaardigheden de arbeidsmarkt op te gaan. 

Klik op de afbeelding om hem te vergroten. 

 

Optie verruimd  

Het was tot 1 juli van dit jaar al mogelijk om, bij (dreigend) ontslag, de opleidingskosten voor het begeleiden van een werknemer naar een andere baan te verrekenen met de transitievergoeding. Dat gold ook al voor opleidingskosten voor een andere functie buiten de eigen organisatie. Vanaf 1 juli is die tweede optie verruimd. Het is nu namelijk ook mogelijk om deze kosten op de eventuele transitievergoeding in te houden, wanneer een werknemer scholing of training volgt die voor een bredere inzetbaarheid in de eigen organisatie zorgt. Zonder dat iemand ook echt die andere functie hoeft uit te oefenen. 

Meewerkend voorman 

Een productiemedewerker die bijvoorbeeld de functie van meewerkend voorman ambieert, volgt daarvoor de cursus praktisch leidinggeven. Omdat deze opleiding zijn kansen verbreedt, kunt u als ondernemer met hem de schriftelijke afspraak maken dat de kosten worden ingehouden op zijn eventuele transitievergoeding. Voorwaarde voor deze inhouding is wel dat de werknemer zijn positie verbetert: bij een collega die in uw onderneming al meewerkend voorman is en dezelfde cursus zou volgen, is inhouding van de kosten op zijn transitievergoeding niet toegestaan.  

Vrije dagen  

Werkgevers en vakbonden hebben in veel cao’s afspraken gemaakt in het kader van duurzame inzetbaarheid. Dat doen ze op verschillende manieren. Soms worden scholingsfondsen opgezet, in andere cao’s bouwen werknemers vrije dagen op die ze speciaal kunnen gebruiken voor het volgen van een cursus of een opleiding. De HR-adviseurs van Flynth kijken graag samen met u naar de verplichtingen die voor uw organisatie gelden.  

SLIM-subsidie 

Er wordt van u als ondernemer een inspanning gevraagd om, zeker in deze tijd, te investeren in uw personeel. Door het opstellen van een concreet opleidingsplan voor uw onderneming, kunt u uw inspanningen vormgeven. Sinds kort is hiervoor bovendien de SLIM-subsidie (aanvragen kan tot 30 september) beschikbaar: de subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb.  

 

Wilt u ook gaan voor duurzaam en breed inzetbaar personeel, en optimaal profiteren van de mogelijkheden omtrent dit onderwerp? Neem eens vrijblijvend contact op met een van onze HR-adviseurs via onderstaand 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Gerrie van Elswijk - Hoek

Gerrie.VanElswijk@flynth.nl