Werken bij Flynth

Jezelf altijd blijven ontwikkelen

Jezelf altijd blijven ontwikkelen
Gepubliceerd: 14-05-2021, laatst gewijzigd: 15-06-2021

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers en echt naar elkaar luisteren: het zijn essentiële zaken als het gaat over goed werkgeverschap. Ik weet er alles van, als professional én als ervaringsdeskundige.  

Ieder mens wil bijdragen aan de maatschappij en werk speelt daarin een grote rol. Als dit beperkt of niet meer mogelijk is door omstandigheden, dan heeft dat grote impact op werknemers en op werkgevers. Als Adviseur Arbeidszaken bij Flynth begeleid en adviseer ik werkgevers op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Duurzame inzetbaarheid van werknemers is de rode draad door mijn werk, zowel in mijn advies richting klanten als in mijn eigen functioneren. 

Ambitieus en veilig 

Voorheen heb ik gewerkt als verzekeringsadviseur en als adviseur bij diverse arbodiensten. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik ooit de stap zou maken naar een accountantsbureau. Daarvan had ik toch het beeld dat het allemaal draait om het betere ellebogenwerk en extreem hoge werkdruk. Flynth is daarin anders. Hier is sprake van een ambitieuze, maar vriendelijke en veilige werkomgeving. We gaan voor het beste resultaat voor klanten, maar altijd met oog voor mensen.  

Aandacht voor medewerkers 

Flynth is een grote organisatie waar zaken goed en professioneel geregeld zijn en waar aandacht is voor elkaar. Ook nu in het coronatijdperk valt me dat op. Natuurlijk is het aanpassen voor iedereen, je kan niet naar klanten en je ziet collega’s veel minder. Maar wat Flynth allemaal voor ons doet, vind ik best bijzonder. Van een presentje van de Raad van Bestuur tot het letterlijk thuisbezorgen van nieuwe bureaustoelen; er wordt voor medewerkers gezorgd.  

Duurzame inzetbaarheid 

Eerst werkte ik vier dagen en was ik één dag thuis met de kinderen. Dat was een fijne balans. Maar twee jaar geleden werd ik ziek en daardoor heb ik een fysieke beperking. Nu heb ik mijn 32 uur verspreid over vijf dagen, waardoor ik mijn energie net wat beter kan verdelen. Dat is ook duurzame inzetbaarheid: kijken naar de feiten en beperkingen, maar ook naar de mogelijkheden. Wat kan je nog wél? Hoe gaan we dat als werkgever en werknemer samen optimaal vormgeven? Flynth biedt daarin prettige verzuimbegeleiding en met name het goede contact met mijn leidinggevende maakt voor mij het verschil. Alles is bespreekbaar en we luisteren goed naar elkaar. 

Blijf in gesprek 

Belangen van werknemers en organisaties kunnen nogal eens uit elkaar lopen als het om verzuim en arbeidsongeschiktheid gaat, maar in de praktijk is het juist belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn. In mijn advies richting klanten stuur ik daar ook op; praat met je werknemers. Probeer elkaars belangen te zien en te begrijpen. Wet- en regelgeving is niet altijd even leuk, je wordt als werkgever soms onevenredig hard getroffen. Maar als dat zo is, zie de werknemer niet als tegenstander, maar leg uit hoe het zit en ga voor wederzijds begrip. Niemand heeft immers om de situatie gevraagd. 

Het beste uit jezelf halen 

Flynth stimuleert medewerkers om zich te ontwikkelen, biedt volop kansen én trekt de portemonnee om te investeren in opleiding- en ontwikkeltrajecten. Dat doen ze goed. Je krijgt echt de ruimte om het beste in jezelf naar boven te halen, ook in minderen tijden. Zo kan ik ondanks mijn beperking volop meedraaien, mijn passie volgen en goed werk leveren. Tevreden werknemers functioneren op hun best, en daar profiteren ook onze klanten van. Dát is het resultaat van goed werkgeverschap met aandacht voor duurzame inzetbaarheid. 

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
David van den Berg Adviseur HR Services bij Flynth David van den Berg

david.vandenberg@flynth.nl