Nieuws

I&R paarden registratie vanaf 21 april verplicht

I&R paarden registratie vanaf 21 april verplicht
Gepubliceerd: 19-04-2021, laatst gewijzigd: 22-04-2021

RVO heeft bekend gemaakt dat vanaf 21 april alle paarden en paardachtigen (pony’s, ezels en zebra’s) in Nederland die worden gehouden in Nederland verplicht moeten worden geregistreerd op de locatie waar de dieren staan middels het I&R paarden registratie systeem. Op die datum gaat namelijk de Europese Diergezondheidsverordening in. Deze wet is aangescherpt zodat er snel gehandeld kan worden op het moment van dierziekten die mogelijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Ook worden de regels voor de verbetering van de algehele diergezondheid hiermee ondersteund.

UBN nummer en paarden registratie

De locatie waarop de paarden of paardachtigen worden gehouden moet een UBN hebben. Een UBN nummer aanvragen of de paarden op locatie registreren via de website van RVO. Belangrijk hierbij is om het onderscheid te maken tussen de paardenhouder en de houder van de locatie. De UBN houders van locaties dienen de paarden te registreren op de locatie middels het UBN nummer, terwijl de houder van het paard verantwoordelijk is voor de registratie van het paard zelf (chip, registratie en paspoort paard). 

Bent u benieuwd of uw paard of paardachtige geregistreerd staat? Via de zoekfunctie op de RVO website kunt u via het levens- of chipnummer van het paard zien welke gegevens er bekend zijn. Voor een duidelijk overzicht over de I&R paarden registratie kunt u ook op de I&R dieren pagina van RVO kijken.

Hoe meldt u de paarden of paardachtigen

U kunt de paarden of paardachtigen aanmelden via de pagina paarden melden op mijn.rvo.nl. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de gegevens door te geven via een BMS. Veel van dit soort systemen voeren de gegevens gelijk door in het I&R paarden registratiesysteem. Het is wel belangrijk dat u zelf controleert of het BMS de meldingen goed heeft doorgegeven in het I&R systeem.

Als klant bij Flynth kunt u ons ook gemachtigd hebben om uw I&R registratie te verzorgen. In dit geval zal Flynth dit voor u regelen. Als u vragen heeft of graag advies wilt, staan wij uiteraard voor u klaar.  

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77
Sander Penterman Bedrijfsadviseur bij Flynth Sander Penterman

Sander.Penterman@flynth.nl