nieuws

Internationaal zakendoen als mkb’er? Ontvang DHI-subsidie

Gepubliceerd: 10-01-2019, laatst gewijzigd: 25-03-2019

Bent u benieuwd naar buitenlandse markten en gaat u graag de grens over met uw project of onderneming? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) waarschijnlijk interessant voor u.

De DHI-regeling wil het aantal Nederlandse ondernemingen dat succesvol internationaliseert verhogen. Hiervoor wordt in een vroege fase onderzocht of een export- of investeringsproject haalbaar is, of dat een bepaald exportproduct of technologie toepasbaar is.

Eerste tenderronde: 15 januari 2019
De DHI-regeling is een tenderprogramma. Tijdens een tenderronde kunt u een aanvraag indienen. De eerste tender van 2019 opent op 15 januari. De duur van deze tenderronde is naar verwachting 6 weken.

Over DHI
De regeling is primair gericht op het Nederlandse mkb. Is er één aanvrager? Dan moet dit een Nederlandse mkb-onderneming zijn. Dient u een aanvraag in namens een samenwerkingsverband? Dan kunnen ook grotere ondernemingen in aanmerking komen voor subsidie. Er gelden dan wel enkele voorwaarden.

Waarvoor en hoeveel subsidie?
U kunt subsidie ontvangen voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies. De subsidie is maximaal 50 procent van de subsidiabele projectkosten, per project en tot maximaal:

  • 200.000 euro voor demonstratieprojecten.
  • 100.000 euro voor haalbaarheidsstudies.
  • 100.000 euro voor investeringsvoorbereidingsstudies.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Monique van der Meij

Monique.vanderMeij@flynth.nl