Nieuws

Heeft u al uw stikstofsituatie inzichtelijk?

Heeft u al uw stikstofsituatie inzichtelijk?
Gepubliceerd: 24-03-2020, laatst gewijzigd: 24-03-2020

Met de nieuwsberichten rondom het coronavirus in het achterhoofd is het logisch dat het stikstofdebat naar de achtergrond verdwijnt. Het is echter duidelijk geworden dat stikstof nu en in de toekomst een belangrijk aspect is bij vergunningverlening. Veroorzaken uw bedrijfsmatige activiteiten stikstofdepositie, dan is een goede natuurvergunning een van de pijlers onder het bedrijf. Een natuurvergunning verschaft uw rechten om activiteiten uit te voeren! Een goede natuurvergunning is een voorwaarde voor het verkrijgen van financiering, subsidie en toeslagen.

Natuurvergunning aanvragen

Het is mogelijk om op dit moment (eigenlijk al sinds 13 december 2019) een natuurvergunning aan te vragen. Een natuurvergunning wordt afgegeven voor activiteiten met effecten (stikstofdepositie) op Natura 2000-gebieden. Belangrijkste voorwaarde: geen toename van stikstofdepositie ten opzichte van de referentiesituatie. Dat kan met intern of extern salderen. Of een aanvraag natuurvergunning in uw situatie mogelijk is, brengen we graag voor u in beeld!

Telefonisch of online

Onze dienstverlening is momenteel digitaal ingericht. Daardoor kunt u een afspraak inboeken met onze adviseurs, die u op een veilige manier - telefonisch en/of online - van dienst kunnen zijn. In een persoonlijk gesprek bespreken we dan u vergunde, feitelijke en gewenste situatie en brengen we uw ‘ammoniakrechten’, de kansen en de bedreigingen in beeld in een advies  op maat.  

Maak nu een online afspraak, wij helpen u graag.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Bas Kolkman

bkolkman@rombou.nl