Nieuws

Grensoverschrijdende samenwerking? Schrijf u in voor ROCKET

Gepubliceerd: 22-08-2017, laatst gewijzigd: 28-08-2017

Wilt u zich inschrijven voor het Interreg VA-project RegiOnal Collaboration on Key Enabling Technologies (ROCKET)? Wees er snel bij. Oost NL meldt namelijk dat de deadline voor deze inschrijfperiode 15 september 2017 is.

ROCKET is een project binnen het programma Interreg VA Nederland-Duitsland (INTERVANLD). ROCKET richt zich op vijf sleuteltechnologieën (Key Enabling Technologies) en drie toepassingsgebieden. De sleuteltechnologieën zijn:

  • nanotechnologie
  • microsysteemtechniek
  • micro- en nano-elektronica
  • innovatieve materialen & grondstoffen
  • fotonica.

De toepassingsgebieden zijn gezondheid, energie en productie.

Grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten
ROCKET is bedoeld voor grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen ondernemingen of onderzoeks- en kennisinstellingen die gevestigd zijn in het programmagebied van Interreg VA Nederland-Duitsland. Dit gebied omvat delen van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, de Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland en delen van Noord-Brabant en Limburg.

Spelregels
Binnen samenwerkingsprojecten moet worden samengewerkt door ten minste één Duitse en één Nederlandse partner. Een mkb’er moet de leiding over het consortium hebben, maar deelname staat open voor andere bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten. Ondersteuning is beschikbaar voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten.

Subsidie voor haalbaarheidsstudies
Haalbaarheidsstudies zijn studies waarmee de levensvatbaarheid van een op technologie gebaseerd product of innovatief idee wordt gecontroleerd. Een haalbaarheidsstudie kan worden beschouwd als een pilot voor een follow-up innovatieproject.

De subsidie per haalbaarheidsstudie is maximaal 60 procent van de totale kosten van de haalbaarheidsstudie, tot een bovengrens van 15.000 euro per deelnemende mkb'er.

Subsidie voor innovatieprojecten
Innovatieprojecten zijn projecten met een sterke focus op de ontwikkeling van nieuwe producten of prototypes daarvan (toepassingen en technologieën tot het moment van marktintroductie). Het uiteindelijke doel is om een nieuw product, dienst of proces in de markt te zetten. Eventueel door middel van een innovatieve toepassing van bestaande technologieën, methoden of bedrijfsprocessen. De subsidie per innovatieproject is maximaal 60 procent van de totale kosten van een innovatieproject, tot een bovengrens van 180.000 euro per deelnemende mkb’er en 90.000 euro per deelnemende onderzoeks- of kennisinstelling.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met uw adviseur. Flynth is bereikbaar via e-mail subsidiedesk@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 77 77.

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen