Nieuws

COVID-19: Verzoek om verlaging voorlopige aanslag voor 2020

COVID-19: Verzoek om verlaging voorlopige aanslag voor 2020
Gepubliceerd: 23-03-2020, laatst gewijzigd: 23-03-2020

Verwacht u door de coronacrisis een lagere winst over het jaar 2020, dan kunt u een verzoek indienen voor een verlaging van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U hoeft dan meteen minder belasting te betalen. En heeft u al te veel betaald, dan kunt u het door u teveel betaalde bedrag terugontvangen. Houdt in beide gevallen wel tijd met enige verwerkingstijd bij de belastingdienst en verzoek desnoods om uitstel van betaling als u op dit moment niet meer kunt betalen.

Hoe wijzigt u uw voorlopige aanslag?

  • Voor de inkomstenbelasting kunt u zelf de voorlopige aanslag via Mijn Belastingdienst wijzigen.
  • Voor de vennootschapsbelasting kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Kunt u niet gebruikmaken van Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u het formulier 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2020' van de site van de Belastingdienst downloaden en invullen.
  • Bent u klant van Flynth en wordt uw aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting door Flynth verzorgd, dan kan Flynth u het werk volledig uit handen nemen en het verzoek via haar aangiftesoftware indienen. Neem daarvoor contact op met uw Flynth-adviseur.
     

Belastingrente tijdelijk naar 0,01%
Als achteraf blijkt dat uw winst over 2020 toch hoger is en u te weinig belasting heeft betaald, dan bent u mogelijk belastingrente verschuldigd vanaf 1-juli-2021.Het huidige percentage voor de inkomstenbelasting bedraagt 4% en voor de vennootschapsbelasting is dat zelfs 8%. Deze percentages worden tijdelijk drastisch verlaagd naar 0,01% (een verlaging naar 0% was technisch niet mogelijk). Voor de inkomstenbelasting geldt de verlaging van de belastingrente vanaf 1 juli 2020. Voor de vennootschapsbepaling en alle andere belastingsoorten gaat de verlaging in per 1 juni 2020. 

 

Vanzelfsprekend ontzorgt uw Flynth-adviseur u graag bij het verzoek om verlaging van de voorlopige aanslag inkomsten- en/of vennootschapsbelasting voor het jaar 2020. Neemt u snel contact met hem/haar op zodat dit snel kan worden geregeld en u snel wat meer financiële armslag krijgt.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Peter Furer

peter.furer@flynth.nl