Nieuws

Btw-regelgeving webshops wijzigt ingrijpend op 1 juli 2021

Btw-regelgeving webshops wijzigt ingrijpend op 1 juli 2021
Gepubliceerd: 26-05-2021, laatst gewijzigd: 11-06-2021

Per 1 juli 2021 verandert de btw-regelgeving voor webshops. Heeft u een webshop en levert u voor meer dan € 10.000 aan buitenlandse particulieren, dan moet u vanaf 1 juli 2021 in het buitenland aangifte doen over deze leveringen.

De wijziging van de btw-regelgeving voor webshops heeft ingrijpende gevolgen voor uw bedrijfs- en aangifteproces. Naast het feit dat u vanaf 1 juli 2021 aangifte moet doen als u voor meer dan € 10.000 levert aan buitenlandse particulieren, gaat het onder meer om: 

  • De prijsstelling voor uw buitenlandse particuliere afnemers. Het btw-tarief kan namelijk per land verschillen.
  • Aanpassing van uw administratie, zodat u inzicht krijgt in naar welk land goederen zijn vervoerd en welk btw-tarief van toepassing is. 

Het is belangrijk dat u zich tijdig voorbereidt, de gevolgen voor uw organisatie in kaart brengt en een stappenplan opstelt voor de door te voeren wijzigingen. 

Speciale btw-aangifte vergemakkelijkt uw aangifte

Om uw aangifte gemakkelijker te maken, kunt u ervoor kiezen om de btw over deze buitenlandse leveringen via een speciale btw-aangifte (de zogenoemde OSS-aangifte) in één keer bij de Nederlandse fiscus af te dragen. Wilt u gebruikmaken van de OSS-aangifte, dan heeft u hier wel e-herkenning voor nodig. Het is belangrijk dat u deze tijdig aanvraagt. Als Flynth uw aangifte verzorgt, kunt u volstaan met een ketenmachtiging. Maar ook hierbij moet u zorgen voor een tijdige aanvraag! Neem contact op met Flynth.

Lees ook:

Wat gaat er veranderen voor mijn webshop?
Hoe moet ik aangifte gaan doen voor mijn webshop?

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777

Gerelateerde artikelen

Tom Kleinpenning Senior Beleidsadviseur Belastingen bij Flynth Tom Kleinpenning

Tom.Kleinpenning@flynth.nl