Werken bij Flynth

Lars: Het beste van twee werelden

Lars: Het beste van twee werelden
Gepubliceerd: 18-08-2020, laatst gewijzigd: 27-08-2020

Ik ben boer én bedrijfsadviseur. Voor veel mensen een verrassende combinatie, maar niet voor mij. Het boerenleven is mij met de paplepel ingegoten. En toen ik groter werd, groeide de fascinatie voor het ondernemerschap van boeren met mij mee. Daar hebben mijn klanten én ik zelf nu dagelijks profijt van.  

Toen ik twee jaar oud was, maakte ik al kennis met Flynth. Terwijl ik vrolijk rondscharrelde op de boerderij, kwam de bedrijfsadviseur bij ons thuis over de vloer om mijn vader en oom van advies te voorzien om het beste uit hun melkveehoudersbedrijf te halen. Twee jaar geleden zocht ik een afstudeerplek en ging ik in gesprek met diezelfde bedrijfsadviseur. Zo kwam ik bij Flynth terecht. Inmiddels ben ik zelf bedrijfsadviseur en combineer ik mijn fulltime baan bij Flynth met het werken op de boerderij. 

Twee werelden 

Altijd heb ik een passie gehad voor de melkveehouderij en het was duidelijk dat ik daarmee verder wilde. Maar hoe wilde ik dat gaan doen? Wilde ik nóg meer leren over de agrarische sector of wilde ik juist meer weten over het bedrijfsleven? Het werd dat laatste. Ik koos voor de studie bedrijfseconomie. Dit was voor mij de kans om kennis op te doen over bedrijven en ondernemen en dit te combineren met het boerenleven. Op deze manier kwamen de twee werelden die mij zo aan het hart gaan, samen.  

Kennis over de agrarische sector 

Toen ik aan de slag ging bij Flynth, viel alles precies op zijn plek. Flynth is één van de grootste partijen in de agrarische sector. Er zit ontzettend veel kennis en ervaring en dat biedt mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Ik kan hier groeien als professional, als persoon én als ondernemer. En tegelijkertijd help ik mijn klanten - mijn collega-ondernemers -  vooruit. Waar ik overdag over praat, kan ik ‘s avonds in de praktijk gelijk toepassen. En vice versa; de ervaringen thuis neem ik weer mee in het gesprek met klanten. Een mooie combinatie toch?  

Ondernemers hechten aan een goed gesprek 

Voor mijn klanten werkt het dan ook heel goed dat ik zelf boer ben. Ik adviseer melkveehouders over hun bedrijf, over financiële en strategische vraagstukken. Ze hoeven me niet uit te leggen wat het inhoudt om een melkveehouderij te runnen, ik weet wat er speelt en wat er allemaal bij komt kijken. Ondernemers hechten aan een goed gesprek. Een gesprek waarbij je dezelfde taal spreekt. En ondertussen neem ik die berg aan kennis en ervaring die bij Flynth aanwezig is mee in elk gesprek; van brede vakkennis tot unieke bedrijfsvergelijkingen en branchecijfers.  

Balans begint bij passie 

Flynth stimuleert medewerkers om de werk-privé balans gezond te houden en voor mij begint dat bij passie. Iets doen waar je hart ligt. Ik ben dan ook als een vis in het water hier. Werken bij Flynth betekent voor mij ook dat ik vrijheid krijg om mijn uren flexibel in te vullen. Wel zo handig in combinatie met de boerderij. En we doen het echt samen bij Flynth, de collegialiteit is top. Niet ieder voor zich, maar samen vooruit. Successen worden niet opgeëist maar gevierd met het hele kantoor. En ondertussen blijf ik lekker op de boerderij rondscharrelen, dat draagt voor mij ook zeker bij aan die mooie balans.  

 

Lars Eringfeld (1998) is bedrijfsadviseur bij Flynth in Groenlo. 

 

Werken bij Flynth

Ook werken bij Flynth en heb je de focus op de Agro-sector? Bijvoorbeeld als assistent-accountant of accountant? Kijk dan even hier. 
Alle vacatures bekijken zoals data marketeer, vestigingsdirecteur of (assistent) accountant.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Lars Eringfeld

lars.eringfeld@flynth.nl