Werken bij Flynth

Bianca en Audrey: twee ambitieuze zussen, sinds kort ook Flynth-collega’s

Bianca en Audrey: twee ambitieuze zussen, sinds kort ook Flynth-collega’s
Gepubliceerd: 31-07-2020, laatst gewijzigd: 03-08-2020

Over de combinatie werk en studie, hun overeenkomsten en verschillen. 

Wat haal jij uit jouw loopbaan? Lees het verhaal van Bianca en Audrey, twee ambitieuze zussen én collega’s bij Flynth. Bianca is werkzaam als accountant op de vestiging in Heerhugowaard, Audrey is gevorderd assistent accountant in Ridderkerk. In dit interview vertellen ze openhartig over de invulling die zij beiden geven aan persoonlijke ontwikkeling tijdens hun loopbaan, de combinatie van werken en studeren. En... hun overeenkomsten en verschillen. De redactie van Flynth interviewde de zussen op het strand van Bloemdaal (met 1,5m afstand natuurlijk).

Hoe zijn jullie terecht gekomen bij Flynth?

Bianca: "Op 1 augustus ben ik inmiddels alweer 25 jaar in dienst bij Flynth. Ik ben onderaan begonnen met het inboeken van administratie en heb het hele proces doorlopen tot nu, het zetten van mijn eigen handtekening onder de jaarrekening. Het is best bijzonder dat ik accountant ben geworden. Want toegegeven: op de lagere school had ik moeite met rekenen. Ik had niets met cijfers. Maar tijdens een bijbaantje, ontdekte ik dat ik het fantastisch vond om schema’s en administraties bij te houden. Ik merkte dat ik daar affiniteit mee had en heb toen gekozen voor de MEAO. Daar ontdekte ik dat het vak vooral met inzicht te maken had, niet persé met cijfers of rekenen. 

Ik startte mijn avontuur bij Flynth met gewoon simpelweg alles te doen. Als je bij Flynth laat zien dat je iets echt wil, krijg je kansen. Flynth zag dat ik behoefte had aan uitdaging. Dus ik mocht een Hbo-studie doen die was opgebouwd uit modules. Je sluit steeds een vak af. Ik ging van start met het eerste vak en dat haalde ik. Zo ging het steeds een stapje - en een vak - verder. Na het behalen van mijn diploma werd ik leidinggevende: spannend, van werknemer naar manager. Met uiteraard de bekende beginnersfouten, heb ik uiteindelijk mijn weg gevonden. Ik ben ik mezelf gebleven, dat vind ik belangrijk. 

In deze functie keek ik jaarrekeningen na, maar ik moest altijd nog naar de accountant om een krabbel te halen. Die handtekening, die wilde ik juist zelf zetten. Dus besloot ik verder te studeren tot accountant. Inmiddels ben ik een jaar geleden afgestudeerd. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik bij Flynth echt alle ruimte gekregen, waardoor ik steeds kon blijven groeien."

"Ik werd zo enthousiast van jouw verhalen over Flynth!" 

Bianca Boon met op de achtergrond zus Audrey  

Audrey: "Juist met dát laatste aspect heb je mij over de streep getrokken om ook bij Flynth te komen werken: alle kansen en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling die aangeboden worden bij Flynth. Vooral omdat ik bij jou heb gezien dat Flynth als organisatie écht investeert in medewerkers. Een tweede reden waarom ik bij Flynth aan de slag wilde gaan, is dat Flynth als organisatie veel verder is dan mijn vorige werkgever in technologische ontwikkelingen, digitale pakketten en online systemen. Ook werkte ik voor een klein kantoor en mistte daardoor het sociale aspect: een omgeving met een groep collega’s om je heen.  

Ik ben altijd met cijfers bezig geweest en voor mij was het daarom wél heel logisch dat ik in deze branche terecht zou komen. Ik ben sinds 3 maanden werkzaam bij Flynth, vanaf september start ik met een hbo-opleiding Accountancy. Dat laatste is er eerder nooit van gekomen."

Als mijn zus het kan, dan kan ik het zeker! 

Audrey: "Het blijven leren geeft rijkdom, dus ik ben mezelf altijd wel blijven ontwikkelen. Ik volgde wat cursussen, maar heb er spijt van dat ik niet eerder écht door heb gestudeerd. Na het VWO ontdekte ik dat de universiteit niets voor mij was. Ik startte daarom met werken en ben - in de praktijk - steeds verder gegroeid in het accountancy vak. Ik ben blij dat Flynth als werkgever opleidingsfaciliteiten biedt én dat je als medewerker direct in jouw rol alles kunt toepassen waarvoor je studeert. Ik kijk ernaar uit om in september aan de slag te gaan met de opleiding."

Bianca: "Ik heb altijd de juiste motivatie gehad: ik wilde met verschillende studies mijn grenzen verleggen. Ook al moet je daarvoor ver van huis, naar Amsterdam of Utrecht. En dat in combinatie met een 40-urige werkweek betekent nogal een volle agenda. Maar het hoort na verloop van tijd ook gewoon bij je ritme. Flynth is altijd begripvol geweest met studiedagen. Voor examens plande ik vrij om met focus te kunnen studeren. Audrey zal het allemaal vast wat sneller gaan doen dan ik. Zij was altijd al de slimste van ons twee."

Hoe verliep jouw start bij Flynth, Audrey?

Audrey: "Bianca vertelde me over de fantastische onboarding bij Flynth, leerzaam, gezellig en sociaal, met een grote groep collega’s samen. Ik keek er echt naar uit. Door de corona maatregelen werd dat een digitale versie, een uitdaging. Online is het allemaal net wat anders. Je mist het ‘praatje bij de koffieautomaat’. De kleine momenten dat je collega’s écht leert kennen tijdens de informele gesprekken."

Bianca: "Zo vertelde ik Audrey over de Flynth Zomereducatie met 1500 collega’s. Hier was ik zo enthousiast over, omdat je daar juist iedereen kunt ontmoeten. Audrey komt net in een periode bij Flynth, dat het allemaal online plaats gaat vinden. Dat is wel een verschil."

Audrey: "Het was even wennen de eerste 3 weken. Ik ben - net als Bianca, erg zelfstandig en om hulp vragen is niet mijn sterkste kant. Er komt als nieuwe medewerker in deze tijden veel op je af. Maar gelukkig kan ik inmiddels prima terecht bij mijn nieuwe collega’s." 

Wat zijn jullie overeenkomsten en verschillen?

Bianca: "Ons karakter is redelijk hetzelfde en tóch ook weer heel anders. Audrey is rustig, ik ga juist voorop, ik wíl op een podium staan. Ik zing en Audrey gaat met me mee om me te ondersteunen bij optredens. Ik ben extraverter, socialer en wil graag de aandacht."

Audrey: "Ik blijf liever op de achtergrond, ik ben meer het beschouwend type. Wij zijn allebei nuchter en we werken beiden graag in teamverband. Ook vrijwilligerswerk doen vinden we belangrijk, aandacht en zorg voor anderen. Bij mijn sollicitatie werd direct gezegd: jij bent een groen persoon (Volgens de kleuren van Management Drives, red.)."

Bianca: "Management Drives is een praktische onderzoekstool die je helpt om meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren. Uit mijn Management Drives Profiel - wat ik bij Flynth mocht laten opstellen - blijkt dat mijn stijl ‘groen’ is. Dat geeft aan dat je mensen en sociale verbanden vooropstelt. De bevindingen uit dit profiel kloppen echt en wanneer ik mijn rapport leest, is dat ook exact hoe wij allebei als persoon in het leven staan."

Wat zijn jullie zomerplannen eigenlijk?

Bianca: "Wij gaan elk jaar naar dezelfde plek in Spanje. Lekker standvastig. Ik ben een kampeerder - wij genieten daar echt van."

Audrey: "In tegenstelling tot Bianca, ga ik nooit twee keer naar zelfde plek. Dat heb ik geprobeerd, maar dat is niet bevallen. Ons oorspronkelijke plan was om Schotland te bezoeken. Vanwege de coronamaatregelen denken we nu aan Zuid-Limburg en de Veluwe."

Werken bij Flynth

Ook werken bij Flynth? Bijvoorbeeld als belastingadviseur of junior belastingadviseur? Kijk dan even hier. Alle vacatures bekijken, zoals senior accountant, (assistent) accountant of bouwkundig tekenaar.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 23 67 777
 

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Anne Dix

Anne.dix@flynth.nl