nieuws

Betaalt u ook te veel Belasting op Leidingwater (BoL)?

Betaalt u ook te veel Belasting op Leidingwater (BoL)?
Gepubliceerd: 16-06-2021, laatst gewijzigd: 21-06-2021

Wellicht betaalt u te veel Belasting op Leidingwater (BoL). Dit wordt bij u in rekening wordt gebracht door het waterbedrijf. Hoe zit dat?

Belasting op Leidingwater (BoL) is een heffing die door de Rijksoverheid wordt opgelegd. De waterbedrijven brengen deze belasting in rekening over het geleverde drinkwater en dragen deze af aan de Belastingdienst. De overheid beoogt hiermee dat bedrijven en huishoudens zuiniger omgaan met leidingwater.

Heffingsmaximum

De hoogte van het tarief van deze belasting is afhankelijk van het aantal m3 dat een verbruiker afneemt. Per 1 januari 2015 wordt slechts leidingwaterbelasting geheven over de eerste 300 m3 per aansluiting, ook wel WOZ-object, per verbruiksperiode van 12 maanden. Niet in alle gevallen wordt echter op een juiste manier rekening gehouden met het heffingsmaximum van 300 m3. Dit kan ertoe leiden dat er te veel BoL bij u in rekening wordt gebracht.

Vijf jaar

Het te veel in rekening gebrachte van de afgelopen vijf jaar kunt u terugvragen bij via het waterbedrijf. Bij sommige waterbedrijven kan dat via een link op de website en bij anderen gaat dit per brief. Wij kunnen u hierbij helpen. Neem hiervoor contact met ons op via de onderstaande button.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77
Gijs Veenhuijsen Senior Belastingadviseur bij Flynth Gijs Veenhuijsen

Gijs.Veenhuijsen@flynth.nl