Nieuws

Belangrijke aandachtspunten bij de Gecombineerde Opgave 2020

Belangrijke aandachtspunten bij de Gecombineerde Opgave 2020
Gepubliceerd: 21-02-2020, laatst gewijzigd: 25-02-2020

Jaarlijks vindt de Gecombineerde Opgave plaats. U ontvangt de uitnodiging via het RVO om de deze in te vullen. De Gecombineerde opgave is van belang voor de verzilvering van uw betalingsrechten, het aanvragen van diverse premies en subsidies en van belang voor de meststoffen wet en plaatsingsruimte voor mest. Alle gegevens moeten op de juiste wijze en vóór 15 mei worden ingediend.

Elk jaar zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten bij het indienen van de Gecombineerde opgave. Onderstaand hebben we een aantal aandachtspunten voor u verzameld.

Wie geeft de grond op?

Het bedrijf met “beschikkingsmacht” over de grond geeft deze grond op in de Gecombineerde Opgave. Dit is de partij die bepaalt wanneer en welke teelthandelingen op betreffende grond plaatsvinden. Meestal is dit de teler en niet de verhuurder. Neem bij twijfel contact met ons op.

Primaire waterkeringen (dijken)

De hoofdfunctie van een dijk is waterkering en geen landbouw. Gebruikt u een dijk waarop gras groeit voor landbouwactiviteiten?  Dan geeft u deze apart op in de Gecombineerde Opgave. De oppervlakte dijk telt in principe niet mee voor de derogatie en berekening 80% grasland, wel voor (aangepaste) gebruiksnorm en mestverwerkingsplicht. Raadpleeg bij twijfel uw adviseur bij Flynth.

Huur / verhuur van land en betalingsrechten

Blijf zorgen voor duidelijke afspraken tussen huurder en verhuurder, bijvoorbeeld over de ontvangst en eventuele verrekening van de opbrengst van de betalingsrechten. Houd er rekening mee dat de waarde van de betalingsrechten voor dit jaar is verlaagd.  Flynth kan u helpen met het duidelijk vastleggen van de onderlinge afspraken en een overzicht van te verrekenen bedragen tussen verhuurder en huurder. 

Overdracht betalingsrechten

Het overdragen van betalingsrechten kan tot en met 15 mei. Let u erop dat de overnemende partij de rechten ook moet accepteren om de overdracht definitief te maken. Ook dit moet uiterlijk 15 mei gebeuren anders blijven de rechten bij de oude eigenaar geregistreerd.

Hulp bij het verzorgen van de Gecombineerde Opgave 2020

Wilt u er zeker van zijn dat u de Gecombineerde Opgave dit jaar juist en tijdig indient bij het RVO? Schakel dan de hulp in van Flynth en neem contact met ons op.

Geschreven door:

Contact

Een vestiging bij u in de buurt
Bel: 088 236 77 77

Gerelateerde artikelen

Theme picker

Frank Zeinstra

Frank.Zeinstra@flynth.nl