Flynth in het nieuws

Bedrijfsoverdracht thema ledenavond Tuinbouw Jongeren Westland

Gepubliceerd: 06-06-2017, laatst gewijzigd: 22-06-2022

Vier korte workshops over verschillende onderdelen van bedrijfsoverdracht vormden de rode draad tijdens de ledenavond van TJW.  De ledenavond is verzorgd door Flynth adviseurs en accountants en de HAS Hogeschool. Het onderwerp leeft, dat bleek uit de hoge opkomst. Hieronder een samenvatting.

Bedrijfswaardering

‘Build business cases not only greenhouses’, een andere kijk op bedrijfswaardering. In één van de vier workshops, gegeven door Frank Hollaar, sectormanager glastuinbouw bij Flynth, stond dit thema centraal. Is de waarde van een onderneming het verschil tussen bezittingen of schulden, het totaal van de contante waarden van de toekomstige kasstromen of maar net wat de gek er voor geeft? En wat is nu eigenlijk goodwill en hoe bereken je dat? Uiteraard onvoldoende tijd om alles uit te diepen in een kwartier, maar voldoende stof om over na te denken, en dat een bedrijfswaardering verder gaat dan een taxatie van de kassen alleen, dat was iedereen wel duidelijk!

Kijk hebben op jouw eigen competenties

Overdracht van een bedrijf van generatie op generatie is al lang geen gegeven meer. Over welke competenties beschik je, welke kun je verder ontwikkelen en wat is jouw visie op de toekomst. Ben je een koning in delegeren? Of hou je liever zelf de touwtjes in handen? Het nadenken over de eigen competenties en wensen stond centraal in de workshop over competentiemanagement.  

De fiscale en juridische structuren en strategiebepaling waren de interessante onderwerpen van de andere twee workshops.

Meer informatie

Wilt u meer tips over bedrijfsoverdracht? Of wilt u weten wat Flynth persoonlijk voor u kan betekenen op dit gebied? Neem contact op met Flynth via  Dan kunt u ons bereiken via e-mail info@flynth.nl of telefoonnummer 088 236 80 13. 

Deel dit bericht via:

Geschreven door:

Bel: 088 236 80 13

Gerelateerde artikelen

Frank Hollaar Senior Bedrijfsadviseur bij Flynth Frank Hollaar